REKLAMI GEÇ

MEHMET AKİF ERSOY TÖRENLE ANILDI

MEHMET AKİF ERSOY TÖRENLE ANILDI

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlenen törenle kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2011 Çarşamba, 17:53

Kurtuluş Savaşımızın amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarih olan Mehmet Akif Ersoy’un anma günü 12 Mart Cumartesi günü ilimizde de Merkez Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Mülki ve Askeri erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sivil toplum örgütleri temsilcileri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasında Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Her milletin insanlığa armağan ettiği büyük fikir ve sanat adamları vardır. Bu büyük şahsiyetlerden biride Mehmet Akif Ersoy’dur. Fikirleriyle, sanat, edebiyat ve kültür dünyamızı zenginleştirerek bu alanda derin izler bırakan örnek insan milli şairimizi anlatmaya kelimeler yetmez. İstiklal Marşı her insanın yazabileceği bir metin değildir. Çok önemli vasıfları haiz kişilerin başaracağı bir iştir. Milletini tanıyan, onun değerleriyle bütünleşmiş, söylediklerini yaşayan, samimi, fedakar, mütevazi, sağlam karakterli, hisseden, heyecanlandıran, gururlandıran bir sanatçı ancak böyle bir metni yazabilecektir. Bu başarı Mehmet Akif Ersoy’a nasip olmuştur. Sevgili öğrenciler; içtiği suyun, yediği ekmeğin, aldığı bursun, oturduğu sıranın, okuduğu kitabın hakkını ödemek isteyen gençlerimiz, milletinin tarihini fikir ve sanat adamlarını, önderlerini okumak, tanımak, öğrenmek zorundadır. Dilerim ki gençlerimiz, çocuklarımız bunları bilerek bugünlere kolay gelmediğimizin bilinciyle; vatan-millet-bayrak sevgisiyle çok çalışarak Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yükselmek olmalıdır” dedi.
İlimiz Merkez Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinin, İstiklal Marşımızın Mecliste kabulünün canlandırılması sırasında salonda bulunan tüm katılımcılar ayağa kalkarak topluca İstiklal Marşını söylediler.
Anadan Şehide Son Veda Oratoryosu, Yandım Oğul Türküsü, Selanik Türküsü, Plevne Marşı, Çanakkale Türküsü, Sivastopol Marşı, Eledim Eledim Höllük Eledim Türküsü, Şu Kışlanın Kapısına Türküsü, İleri Marşı Koro, Kışlalar Doldu Bu Gün Türküsü, Kırmızı Gül Demet Demet Türkülerinin de seslendirildiği orotoryo gösterisi sırasında izleyicilerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Törenin kapanışında da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy u anma günü konulu resim, şiir, kompozisyon ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu