REKLAMI GEÇ

MİLLİ MÜCADELE GÜNÜNÜ KUTLADIK

MİLLİ MÜCADELE GÜNÜNÜ KUTLADIK

15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Milli Mücadele’nin 92. yıl dönümünde, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Milli Mücadeleyi başlattığı Kayalık Caddesi’nden Bayramyeri Meydanı’na kadar protokol üyeleri ve vatandaşlar kortej eşliğinde yüründü.

/ DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2011 Pazartesi, 15:54

Milli Mücadele Günü etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törene Vali Yavuz Erkmen, AKP Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başsavcı Kazım Arapoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Valilik anıtına çelenk konulmasının ardından Vali Erkmen, Şeref Defterini imzaladı. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Milli Mücadelenin başladığı Kayalık Caddesi’nden Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüdü. Kortej eşliğinde yapılan yürüyüşe vatandaşlar da büyük destek verdi. Tören Bayramyeri Meydanı’nda devam etti.

Bayramyeri Meydanı’ndaki etkinliklerde, PAHOY Halk Dansları ekibi ve PEV Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından halk Oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Denizli’de Milli Mücadele ve Müftü Ahmet Hulisi” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Hasan Tekin Ada Lisesi öğrencisi Zehra Sargın “İlk Kıvılcım” isimli kompozisyonunu okudu.

Başkan Zolan, Denizli’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olmadığı için Milli Mücadele gününün ayrı bir önem taşıdığını belirterek, “Servergazi, İnanç Bey, Fahri Akçakoca, Müftü Ahmet Hulusi Efendi. Bu insanlar topraklarımızın yurt olması için canlarını feda etmişlerdir. Bunlar sayesinde Denizli’nin kurtuluş günü yoktur. ” dedi. Başkan Zolan, 92 yıl önce Müftü Ahmet Hulisi Efendi’nin halka hitabını ve fetvasını vatandaşlara okudu.

Vali Erkmen ise yaşanan günün herkes için onur ve gurur günü olduğunu söyleyerek, “Tarih boyunca hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak olan ülkemizde, Denizli’de düşman işgaline karşı insanların bir araya geldiğini ve o günün şartlarında güçlerini birleştirdiğini görüyoruz. Yunanlılar İzmir’e çıkmış, Türkiye’yi işgal yolunda ilerliyor. Buna karşı çok kısa bir saat sonra vatandaşlarımız Müftü Ahmet Hulusi önderliğinde bunun kabul edilemeyecek olduğunu düşünerek burada toplanıyor ve düşmana karşı o bayrağı açıyor. Bu bize milli mücadelenin önemini gösteriyor. ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Denizli’de Milli Mücadele ve Müftü Ahmet Hulisi” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Tören, Ozan Nihat ve Denizli Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu