REKLAMI GEÇ

Mimarlara büyükşehir brifingi

Mimarlara büyükşehir brifingi

Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan, mimarlara büyükşehir konusunu anlattı.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2012 Salı, 13:13

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin son konuğu Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan oldu. Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Cüneyt Zeytinci’nin ev sahipliğinde Oda Hizmet Binası’nda düzenlene toplantıya çok sayıda mimar katıldı. Oda Başkanı Zeytinci’nin açılış konuşmasının ardından büyükşehir statüsü enine boyuna konuşuldu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, şehrin güzelleşmesi ve daha da iyi hizmetin vatandaşlara sunulması için hep beraber el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Büyükşehirin yetki ve teşkilat anlamında büyük fayda sağlayacağını merkezdeki hizmetlerin de il geneline yayılacağını ifade eden Başkan Zolan, ‘Büyükşehir özellikle 2 konuda kente çok büyük katkı sağlayacak. Birincisi yetki ve teşkilat alanında çok büyük faydalarını göreceğiz. İmar bütünlüğü, hizmetlerin genele yayılması son derece olumlu etkilenecek. 2’si ise kentte toplanan gelirlerin yüzde 5 oranında doğrudan kente verilmesidir. Ayrıca yüzde 5 oranı da girişimlerimiz sonucu yüzde 6’ya çıkarılmıştır. Biz adımızın büyükşehir olmasını değil hakkımızı istedik. Hatta Adalet Parkı açılışında (Ya adalet ya büyükşehir) dedik. Çok şükür hem adalet konusunda hem de büyükşehir konusunda istediğimizi aldık. Şimdi bize düşen ön yargılarımızdan arınmış şekilde Denizli ortak paydasında buluşarak bu şehre daha iyi hizmeti nasıl sunabiliriz? bunu düşünmeliyiz. Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarından olduğu gibi mimarlarımızdan da görüş ve öneri bekliyoruz.’

Daha sonra mimarlar da büyükşehir konusundaki bilgi sahibi olmak adına sorular sordu. Başkan Zolan da, tüm detaylarıyla soruları cevaplandırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu