REKLAMI GEÇ

Muhteşem zaferin 96. yıldönümü kutlu olsun

Muhteşem zaferin 96. yıldönümü kutlu olsun

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümü törenle kutlanıyor. Denizli protokolü de yayınladığı mesajlar ile vatandaşların Zafer Bayramı’nı kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2018 Perşembe, 08:30

İşte o mesajlar;

HASAN KARAHAN (Denizli Valisi)
“Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bu günü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşamaktayız. Tarihin hiçbir döneminde, esareti kabul etmeyen Aziz Milletimiz, şartlar ne olursa olsun vatanının bütünlüğünden, bağımsızlığı ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bu eşsiz zafer ile tüm dünyaya ispat etmiştir. Bugün bizlere düşen ise bütün yokluklara ve zorluklara rağmen kazanılan bu eşsiz zaferin ardından kurulan Cumhuriyetimize, birlik ve beraberlik içinde bin yıldan buyana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kurtuluş Destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 96. yılı vesilesiyle Denizli Halkı’nın ve Şanlı Ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP Denizli Milletvekili)
“96. yılını onurla ve gururla kutlayacağımız Zafer Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da başlattıkları bağımsızlık yürüyüşünün, 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlandırılmasıdır. Egemen güçlere ve emperyalizme karşı verilen milli mücadelemizin bizlere bıraktığı miras Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu zaferin sonunda, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı kazandık ve Cumhuriyeti ilan ettik, hakimiyeti saraydan alıp millete verdik. 30 Ağustos Zaferi sayesindedir ki; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi Türkiye Cumhuriyetin ortak kabulü olarak ortaya çıktı ve tam bağımsız bir ülkeye kavuştuk. Bizler Atatürk’ün izinde, ulusumuzun bağımsızlık meşalesini yakan iradesinden aldığımız güçle, Türkiye Cumhuriyeti’ni emin ellerde aydınlık geleceğe taşımaya söz veriyoruz. Büyük Zaferin 96. Yıldönümünde, ülkemizi bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ebedi Başkomutanımız Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

OSMAN ZOLAN (Büyükşehir Belediye Başkanı)
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki şanlı ordumuz, Büyük Taarruz zaferiyle, ‘Ya istiklal ya izmihlal’ diyerek Türk milletinin bağımsız karakterini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Tüm yokluklar ve imkansızlıklara rağmen İstiklal Mücadelesi Büyük Taarruz zaferiyle kazanılmıştır. Necip milletimiz yurdumuzun dört bir yanını saran düşmanla canı pahasına mücadele etmiş ve ‘asla yenilmez’ denilen güçleri hezimete uğratmıştır. Vatan aşkını, millet sevdasını asla terk etmeyen milletimiz iman dolu göğsüyle bir kez daha, atalarımızdan kalan emanetine sahip çıkmıştır. Kadim milletimiz vatanını, bayrağını, birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet korumaya devam edecektir. Asla düşman postalını bu topraklara bastırtmayacaktır. Bu vesileyle 30 Ağustos zaferinin 96. yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, her birini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

HÜSEYİN BAĞ (Pamukkale Üniversitesi Rektörü)
“1922 yılında Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zaferi, 1919’da çeşitli zorluklar ve türlü imkânsızlıklar içinde başlatılan istiklal mücadelesinin devamı olarak şanlı tarihimizin altın sayfalarında yer almıştır.
96. yılını kutladığımız, ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un zaferle sona ermesi, Türk milletinin asla bağımsızlığını terk etmeyeceğinin ve bu uğurda zor şartlara rağmen canları pahasına mücadele verebildiğinin bir kanıtı olarak tarihe geçmiştir. Pamukkale Üniversitesi olarak birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençler yetiştirmeyi amaçladığımızı bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim. Pamukkale Üniversitesi ailesi adına, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Taarruz’un Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını sonsuz saygı ve minnetle yâd ederim. Bu vesileyle, canlarıyla bu toprakları biz Türk milletine vatan yapmış aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anarken, her biri için Allah’tan rahmet dilerim.”

MÜJDAT İLHAN (Denizli Baro Başkanı)
“Tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, nesilden nesile emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen, 30 Ağustos 1922 Zaferi; tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberliğimizin yaratıcısıdır. Bu zafer, yalnızca bizim değil; tüm ulusların, tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin tarihi bir adımıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığın ve Cumhuriyetimizin temeli olan onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız, 30 Ağustos Zafer Bayramı’ mızı kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, kahraman ordumuza, ülkemiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunarız.”

TURGUT DEVECİOĞLU (Honaz Belediye Başkanı)
“Türk milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanları ile birlikte 15 Temmuz kahramanları ve aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman ordumuzun ve Honazlı hemşehrilerimin Zafer Bayramını yürekten kutluyorum.”

YUSUF GARİP (MHP Belediye Meclis Gurup Başkanvekili)
“Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zirveye tırmanmış, burada söken zafer şafağı son yurdumuzun talihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır. Esaretin reddi, boyunduruğun defi, köleliğin ve bağımlılığın tarihe gömülmesi elbette 30 Ağustos faziletinin ve kahramanlığının destansı bir sonucu olmuştur. Milli mücadele her bakımdan, Türk milletinin yaşama kararlılığını ve bağımsızlık tercihini vicdanlarda bayraklaştırmış ve bu doğrultuda geri dönülmesi mümkün olmayan millet iradesi şan ve şerefle dünyaya ilan edilmiştir. Bunun hilafına atılacak her adım, yapılacak her eylem ve içine girilen her kötü niyet 30 Ağustos’un derin ve engin manasına çarpacak ve mahvolacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 96’ncı yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları, büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum.”

UĞUR ERDOĞAN (Denizli Ticaret Odası Başkanı)
“Kahraman Türk Ordusu, 30 Ağustos 1922’deki askeri zaferiyle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe geçen (Bağımsızlık benim karakterimdir!) vecizini doğrulamış, bir daha unutulmamak üzere akıllara kazımıştır! Tüm dünya böylelikle, imkân ve şerâit çok namüsait bir mahiyette de tezahür etse de, Türk’ün diğer bir adının da zafer olduğunu hatırlamıştır! Ağustos, Türkler için zafer ayıdır. Ecdadımız, onca yokluk ve yoksulluğuna rağmen, varlığını bir daha silinmemek üzere tarihe bir damga olarak vurdu. Türk Milleti, elde ettiği bu büyük zaferle, adını tarihe altın harflerle yazdırdı. 30 Ağustos Zaferi’nin 96’ncı yıl dönümü kutlu olsun. O günden bu yana Allah rızası için bu vatan uğruna cepheye koşmuş ve toprağa düşmüş her kim varsa, mekanı cennet olsun; ruhu şad olsun. Aziz devletimiz ve milletimiz de ilelebet var olsun!”

İBRAHİM TEFENLİLİ (Denizli Ticaret Borsası Başkanı)
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. İmkânsızlıklar içerisinde olan aziz milletimiz büyük fedakârlıklar göstererek 26 Ağustos 1922 yılında başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırmıştır. Tarihi, zaferlerle ve kahramanlıklarla dolu olan milletimiz, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla yine destan yazmıştır. Kahramanlarımız, tüm dünyaya, ne pahasına olursa olsun vatanımızdan vazgeçmeyeceğimizi göstermiştir. Bu duygu ve düşünceler ile tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlık mücadelesi içerisinde yer alan kahramanlarımızı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

AHMET ERYILMAZ (Saadet Partisi Denizli İl Başkanı)
“Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki istiklal ve istikbalimiz tehlikeye düştüğünde bu yüce millet aynı kararlılığı, aynı fedakarlığı ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyecektir.” ifadesini kullandı.”Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferi bizlere hediye eden tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Biz binyıldır bu topraklarda yaşayan, aynı Rabbe inanan, aynı kitabı okuyan, aynı kıbleye yönelen kardeşler topluluğuyuz. Bunu bilen karanlık güçler birlik ve beraberliğimizi bozmaya, milletimiz arasına nifak tohumları ekmeye çalışmaktadır. Bu kirli oyunlar gerçekleşmeyecek, birlik ve beraberliğimizden asla ve asla taviz vermeyeceğiz. 30 Ağustos Zaferi’nin 96. Yılında Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aziz milletimizin Zafer bayramını en içten duygularımla kutluyor, ülkemize İslâm âlemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluklar getirmesini diliyorum.”

HASAN AKGÜN (İYİ Parti Denizli İl Başkanı)
“26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun vazgeçilmez bir Türk yurdu olduğunu tarih sayfalarına yazan ve “Ya İstiklal ya ölüm” diye Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Türk Milletinin, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi ile taçlandırdığı; her aşaması vatanseverlik, cesaret, fedakarlık ve feragat ile dolu 30 Ağustos Zaferi; Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanı şaşırtacak bir nitelik alır.” sözünden hareketle, Zafer Haftası kapsamında her iki büyük zaferimizin birbirinden ayrılması, birinin diğerini gölgelemesi veya önüne geçmesinin düşünülmesi bile abesle iştigaldir. Her iki zafer de, Türk Milletinin bu topraklardaki şanlı destanı, tarihi zaferi ve asla unutulmayacak övünç kaynağıdır. Dolayısıyla aynı şekilde kutlanmalı ve aynı heyecanla yaşatılmalıdır.
Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan Sultan Alparslan ve bayrağımızın özgürce dalgalanmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet, ruhları şâd olsun.”

UĞUR GÖKBEL (AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı)
“Yüzyıllar boyu amaçlarını gerçekleştirmek için aralıksız saldırılar düzenliyorlar. Kimi zaman haçlı seferi, kimi zaman işgal girişimi, kimi zaman darbe girişimi, kimi zaman da ekonomik savaşlar açtılar bu millete. Hepsinin üstesinden geldik, gelmeye de devam edeceğiz. İhtiyacımız olan tek şey, bizi bugünlere getiren, Malazgirt Zaferi’ndeki, İstanbul’un fethindeki, Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki, 15 Temmuz darbesindeki ruhu her daim yüreklerimizde canlı ve diri tutmaktır. Bu ruha sahip çıktıkça, Allah’ın yardımıyla nice belaları def edip, zaferler kazanacağız. Biz inanıyoruz ki; zafer yine bizim olacak. Büyük Türkiye yolculuğumuza kimse engel olamayacak 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, bu toprakları bizlere yurt yapan, nesilden nesile kanlarını, canlarını feda ederek sahip çıkan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

EKREM BAŞER (AK Parti Merkezfendi İlçe Başkanı)
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan bütünüyle arındırılmış ve istiklal savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir.Bu anlamlı gün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Büyük Zafer’in 96. yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.”

TOLGA VARLIKER (CHP Merkezefendi İlçe Başkanı)
“30 Ağustos 1922, Anadolu’da emperyalist işgale karşı verilen büyük mücadelenin zafer tarihidir. Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk halkının, ordusu ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” şiarıyla kazandığı zaferdir. 30 Ağustos, Atatürk’ün dehasının, Anadolu insanının cesaretinin ve Türk ordusunun gücünün yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle bayram edildiği gündür. Büyük zaferin 96’ncı yıl dönümünü heyecan ve coşkuyla kutlamanın onurunu duymaktayız. Ama asla unutmamalıyız ki emperyalist güçlerin oyunları, geçmişte olduğu gibi bu günde devam edecek. İşte bu sebeple, 30 Ağustos’un önemini, cumhuriyetin ve laikliğin kazanımlarını, Atatürk’ün yüceliğini asla aklımızdan ve ruhumuzdan ayırmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, egemenlik ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad eder, yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım.”

İSMAİL CİRİT (MHP Pamukkale İlçe Başkanı)
“Kocatepe’de, Çiğiltepe’de, Tınaztepe’de, Belentepe’de yanan bağımsızlık meşalesi; Dumlupınar’da körüklenmiş ve Ege’ye kadar tüm yolu aydınlatmış, Türk’ün inancı, kararlılığı ve azmi karşısında çelik ve demir çaresiz kalmıştır.Kutlu Türk Vatanı toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün bizim yolumuzu aydınlatan en önemli manevi kaynaklarımız arasındadır.Dün topraklarımızı parselleyerek, Türk milletini yok etmek isteyenlerin emelleriyle, bugün Türk milletimizin birliğini, kardeşliğini bozmaya uğraşanların amaçları üst üste örtüşse de, tarihin şahitliğinde bu hain girişimlerden asla sonuç alınamayacağı iyi bilinmelidir. Türk milletinin birliği, vatanımızın bağımsızlığı yolunda çok önemli bir rolü olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran hislerimle yad ediyorum.”

HAMDİ HELVACILAR ( Muharip Gaziler Derneği Başkanı)
“Bugün büyük Taarruzun 96. yıldönümüdür. 26 Ağustos günü başlayan, 30 Ağustos’ta doruk noktasına ulaşan ve 9 Eylül’de hedefine ulaşan bu ulusal şahlanışın yıldönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kanları ve canları gökteki ay yıldız ile meydana gelen şanlı gururlu Türk Bayrağımızın yanına başka bir bayrak koymayı düşünenler biliniz ki: Atalarımızdan bize teslim edilen bu emanetin namusu ve şerefi bugüne kadar göklerden hiç inmeyerek korunmuştur. Bundan sonrada kanımızın son damlasına kadar da koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İşte bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı duyguları ile anarken; biz Muharip Gaziler olarak tüm dünyaya ve bu gerçekleri unutanlara sesleniyoruz: Şanlı Türk Bayrağımız, dünya döndükçe şerefle dalgalanacaktır. Türklük, onur ve gurur kaynağımızdır. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu