REKLAMI GEÇ

O KAYNAĞI KULLANMAYIN!

O KAYNAĞI KULLANMAYIN!

Denizli İl Genel Meclisi, Vali Konağı için 3 milyon 500 bin liralık kaynak ayırdı. İGM’Nin Kamer Genç’i CHP’li Bekir Çapar, Vali Demir’e çağrıda bulunarak kaynağı kullanmamasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Kasım 2011 Salı, 16:43

İl Genel Meclisi 2012 yılı bütçesini 86 milyon TL olarak belirledi. Belirlenen bütçe AK Parti, CHP ve MHP’li üyelerin oylarıyla oy birliğiyle kabul edildi. 5 CHP’li üye ise oylamaya katılmadı. Denizli’ye yeni vali konağı yapılması için bütçeden ayrılan 3 milyon 500 bin TL ödeneğe ise, CHP’li üye Bekir Çapar itiraz etti. Çapar, Vali Bey TOKİ konutlarında oturmasın ama şatoda da oturmasın. Sayın valiye çağrıda bulunuyorum; O kaynağı kullanmayınız” dedi.

İl Genel Meclisi’nin bütçe görüşmelerine yapılması planlanan valilik konağı tartışması damga vurdu. Denizli’nin Kamer Genç’i olarak anılan ve ilginç muhalif çıkışlarıyla tanınan CHP’li Bekir Çapar, vali konağı için 3 milyon 500 bin TL kaynak ayrılmasına isyan etti. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 4 AK Parti, 2 CHP ve 1 MHP’li üyesi geçtiğimiz hafta valilik konağına 3 milyon 500 bin TL ayrılmasını kararlaştırdı. CHP’li Bekir Çapar, genel bütçenin oylaması esnasında söz hakkı isteyerek, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’e çağrıda bulundu. Çapar, “Sayın valimiz elbette TOKİ konutlarında oturmasın ama şatoda da oturmasın. Ülke gerçekleri ortada. Milyonlarca fakiri olan, depremle sarsılan ülkemizin Denizli valisi 3 milyon 500 bin TL’lik konakta oturmamalıdır. Sayın valiye çağrıda bulunuyorum; İl Genel Meclisi’nin konak için çıkardığı bu kaynağı kullanmayınız” dedi.

Çapar ile İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve AK Parti Grup Başkanı Avni Örki arasında tartışma yaşandı. Gürlesin, “Bekir Çapar’ın işi gücü polemik çıkarmak, ortalığı karıştırmak. Bu bütçe oluşturulurken CHP’li üyelerde destek verdi. Biz Çapar’a Denizli’nin Kamer Genç’i diyoruz ama Kamer Genç olsa biz ona razıyız. Çapar’ın eleştirileri hiç yapıcı olmuyor hep yıkıcı oluyor. Konuları yeteri kadar araştırmadan muhalefet yapıyor” dedi.
Avni Örki ise, valilik konağı için ayrılan 3 milyon 500 TL’lik kaynağın ayrıldığını, ancak kullanılacak diye bir koşul olmadığını söyleyerek, “Denizli’ye valilik konağı yapımı şarttır. Mevcut valilik konağı kentin içinde kaldı. Meclisimiz kaynağı ayırdı. Bu kaynak ille kullanılacak diye bir koşul yok. Konak yapımı uygun bulunmazsa yıl sonunda para bütçede kalır” diye konuştu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in konuyla nasıl bir tutum izleyeceği ise merak konusu. CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, konuyu Vali Demir ile görüştüğünü, Demir’in, “3 milyon 500 bin TL’ye konak yapılmasına izin vermem” dediğini iddia etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu