REKLAMI GEÇ

“Okumaz-yazmaz çok, kursa katılan az”

“Okumaz-yazmaz çok, kursa katılan az”

Vali Yavuz Erkmen, bazı ilçelerde okuma yazma bilmeyen vatandaşların sayısının çok olmasına rağmen, okuma yazma kurslarına katılımın az olduğunu belirterek, ilçelerdeki görevlilerin daha iyi çalışmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2009 Cuma, 00:00

Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası İl Yürütme Kurulu, Vali Yavuz Erkmen’in başkanlığında toplandı. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri ile halk eğitim müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kursların çeşitli kurumların da yardımıyla belirlenen okumaz yazmaz vatandaşların tespit edilmesiyle hızla devam ettiğini söyledi.

Denizli Halk Eğitim Müdürü Ömer Çağlayan, Denizli’de 47 bin 142 okuma yazma bilmeyen vatandaşın bulunduğunu, açılan kurslarla 6 aylık kurs süresince 3 bin 304 vatandaşa eğitim verildiğini söyledi. Çağlayan, “Önümüzdeki 3 yıl içinde de okuma yazma bilmeyen vatandaşların tamamına eğitim vermeyi hedefliyoruz. Tespit edilen kişilerden kimileri, bazı bahanelerle kursa katılmıyor” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, bazı ilçelerde okuma yazma bilmeyen vatandaşların çok olduğunu, buna karşılık, kursa katılan vatandaşların az olduğunu belirterek, yapılan çalışmaların yoğunlaştırılmasını istedi. İlçelerdeki görevlilerin iyi bir alan taraması yaparak okumaz yazmaz vatandaşları tespit edip, bu kişilerin kurslara dahil edilmesini isteyen Vali Erkmen, hedef konulan süre içerisinde okumaz yazmaz sayısının eritilmesini istedi.

Konuşmaların sonunda kaymakamlar ve ilçe milli eğitim müdürleri ile halk eğitim müdürleri, Vali Erkmen’e yaşadıkları sorunları aktararak, kampanya ile ilgili önerilerini söylediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu