REKLAMI GEÇ

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Denizli Büyükşehir’in deprem bölgesindeki çalışmalarını takdir etti

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Denizli Büyükşehir’in deprem bölgesindeki çalışmalarını takdir etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk dakikasından itibaren bölgede hem kurtarma, hem de lojistik anlamında çok önemli destekler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Denizli’nin bu gayreti, önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu tarafından da takdir edildi. Eroğlu, Başkan Zolan’a teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2023 Salı, 16:19

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, depremin vurduğu Hatay ve ilçelerinde inceleme gezileri yaptı. Eroğlu, özellikle içme suyu hattının iyileştirilmesi konusunda büyük gayretler gösteren Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını takdir etti.

Eroğlu, Başkan Zolan’a da teşekkür ettiği açıklamasında, “İskenderun ziyaretimde DSİ Bölge Müdürü ve mensupları, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ve HATSU mensupları ile isale hattı inşaatını ve mevcut içme suyu arıtma tesisini inceledik. 750 metrelik hattın 450 metresi döşenmiş, kalan 300 metre de hızla döşenmektedir. İçme suyu Arıtma Tesisini de inceledik. DSİ ve HATSU tesisin elektrik ve mekanik eksikliklerini giderecek ve tesise su verildikten sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Afyonkarahisar Belediyesi teknik ekiplerimiz bu tesisin belli bir süre işletmesini yapacaklar. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilçe belediye başkanlarımıza, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışmalarla bölgenin içme suyu hattının en kısa sürede hizmete gireceğini belirten Eroğlu, “Allah’ın izni ile İskenderun’un içme suyu ihtiyacı kısa sürede karşılanacaktır. Bu projeyi bizzat takip ediyorum. İskenderunlu kardeşlerimize su ulaşıncaya kadar da takip edeceğim.

Kırıkhan ve Antakya’dan sonra Afyonkarahisar Belediyemiz ile bütün ilçe belediyelerimiz İskenderun’da vazifelendirilmişlerdir. Belediyelerimizin mensupları burada can separene çalışma yapmaktalar.

Ülkemiz büyük bir afet yaşadı ve tesirleri hala devam ediyor. Ancak necip Türk Milleti, yediden yetmişe depremin yaralarını sarmak için var gücüyle çalışıyor. Deprem belki 11 ilimizde oldu ama acısı 81 ilimize düştü. 81 ilimiz yekvücut depremin yaralarını sarmak için çalışıyor. Devletimiz bütün kurumları ile çalışmalarına devam ediyor. Allah’ın yardımı ile bu afetin altından da dimdik ayağa kalkacağız. Rabbim ülkemizi ve Aziz Milletimizi deprem, sel, orman yangını gibi her türlü tabii afetlerden muhafaza eylesin” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu