REKLAMI GEÇ

Protokol kısa süreliğine engelli oldu

Protokol kısa süreliğine engelli oldu

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Empati Yürüyüşü”ne katılan Denizli protokolü, akülü araç kullanırken zorlandı, gözleri bantlı yürürken panikledi. Protokol üyeleri, engellilerin günlük yaşamda çektiği zorlukları deneyimledi, vatandaşların da empati yaparak engellerin kaldırılması için ellerinden geleni yapmalarını istedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2016 Salı, 19:21

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Engelliler Günü etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ile engelliler katıldı.

celenk-koyma-ic

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sevil Güngör, törenin açılış konuşmasını yaptı. Güngör, engellilerin ve engelli ailelerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, sorunların çözümü için tüm sivil toplum kuruluşlarının birlik olması gerektiğini vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ise, bakanlık olarak engellilere verdikleri desteklerden ve engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla uygulanacak EDES Projesi’nden söz etti.

ic-3

GÖZLERİ BANTLI YÜRÜDÜLER, AKÜLÜ ARAÇ KULLANDILAR
Törenin ardından protokol üyeleri, yürüyüşe akülü araçlarla katıldı. Önce protokol üyelerine akülü aracı nasıl kullanacakları anlatıldı, ardından yürüyüşe geçildi.

kaymakam-ic

Bir süre akülü araçla ilerleyen Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, “Tekerlekli araçla yürümenin ne kadar zor olduğunu anladım. Çok kolay gibi geliyor ama değil. Biz trafiğin olmadığı bir bulvarda yürürken zorlandık. Engelli vatandaşlarımız ne yapsın. Bu konuda vatandaşların da empati yapmasını ve onlara yardımcı olmalarını isterim” dedi.yuruyus-ic

DEĞİRMENCİ GÜÇLÜKLE İLERLEDİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci de hem tekerlekli sandalye, hem de gözleri bantlı görme engellinin yaşadıklarını deneyimledi. Değirmenci, tekerlekli sandalye kullanırken de, gözleri bantlı yürürken de yardım almasına rağmen zorlandı.

ic-4

ZOR, ÇOK ZOR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın da tekerlekli sandalye ile yürürken oldukça zorlandı. Altın, “Zor, gerçekten çok zor. Hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Yapmamız gereken, onları anlamak ve yardımcı olmak” diye konuştu.

İC-1

RAMPALAR YAPILSIN
Protokol üyeleri tekerlekli sandalye ile empati yürüyüşünü gerçekleştirirken bulvarın karşısına geçmek için kaldırımda bekleyen 17 yaşındaki Sabiha Eda Semerci, 2 yıldan beri akülü araç kullandığını belirterek, artık yalnız dışarı çıkabildiğini söyledi. Bazı noktalarda rampa olmadığı için kaldırımlara çıkmakta ya da inmekte güçlük çektiğini ifade eden Semerci, araç sahipleri ve vatandaşlardan biraz daha duyarlı davranmalarını istedi.

İC-2

8 YAŞINDAKİ CEYLİN DE EMPATİ YAPTI
Yürüyüşe katılan Gazi İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Ceylin Altuntaş gözleri bantlı, elinde asası ile yürüyerek empati yaptı. Yanında öğretmeni olmasına rağmen zorlandığını söyleyen Ceylin, görme engelli birinin neler yaşadığını şimdi daha iyi anladığını söyledi.

İC

Empati yürüyüşü Delikliçınar Meydanı’nda, Büyükşehir Belediyesi Genç Tiyatro ekibinin çocuk oyunu gösterimi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu