REKLAMI GEÇ

Rüzgar sert esti teleferik ilk mağduriyeti yaşattı

Rüzgar sert esti teleferik ilk mağduriyeti yaşattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçen ay hizmete açtığı teleferik hattı ilk mağdurlarını yarattı. Kuvvetli esen rüzgar nedeniyle kabinlerin çalışması durdurulunca, Bağbaşı Yaylası’na çıkan çok sayıda kişi minibüslerle tahliye edildi. Vatandaşlar, meteoroloji verileri dikkate alınmadan yolcu taşınmasını eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2015 Pazar, 14:44

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bağbaşı Mahallesi ile 1.400 rakımlı yayla arasına kurduğu teleferiği 17 Ekim’de hizmete açtı. İlk kez teleferiğe binecek olan onbinlerce Denizlili Bağbaşı’na akın etti. Yaylaya çıkan Denizlililer, kenti kuşbakışı gördü ve yaylayı gezdi.

denizli-teleferik-durdu-ic-2


PERİYODİK BAKIMDAN YENİ ÇIKTI

Teleferik, 16 – 20 Kasım tarihleri arasında da bakıma alındı. Periyodik bakımın tamamlanmasının ardından yeniden seferler başladı. Bugün de çok sayıda Denizlili teleferik ile yaylaya çıkmak için Bağbaşı’na gitti. Bir bölümü de kabinlerle yaylaya taşındı.

denizli-teleferik-durdu-ic-1

METEOROLOJİ’NİN UYARISI DİKKATE ALINMADI
Ancak, Meteoroloji’nin günler öncesinden yaptığı “kuvvetli rüzgar” uyarısı dikkate alınmadan yapılan teleferik seferleri, bir süre sonra durdurulmak zorunda kalındı. Rüzgar nedeniyle kabinlerin sallanması yolculara korku dolu dakikalar yaşattı.

denizli-teleferik-durdu-ic

SEFERLER DURDURULDU
Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için teleferikle yayladan Bağbaşı’na inişler bir süre sonra durduruldu. Daha sonra alt istasyondan yayladaki istasyona çıkışlara da son verildi. Bunun üzerine Bağbaşı Yaylası’nda yüzlerce yolcu ne yapacağını şaşırdı.

denizli-teleferik-durdu-ic-3

MİNİBÜSLER İLE İNDİRİLDİLER
Vatandaşların tepki göstermeye başlaması üzerine alt istasyondan yaylaya minibüsler gönderildi. Burada bekleyen yolcular, teleferik yerine minibüs seferleriyle Bağbaşı’na getirildi. Teleferik mağduru vatandaşlar, Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısı dikkate alınmadan seferlerin başlatılmasını, daha sonra da iptal edilmesini ve tahliye için insanların saatlerce bekletilmesini eleştirdi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 23 Kasım 2015, 12:20

Bergamadaki kabinlerden biri düşmüştü rüzgardan. Gereksiz bir yatırım ters tepecektir. Milletin vergisi çarçur ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu