REKLAMI GEÇ

Seneye susuz kalabiliriz

Seneye susuz kalabiliriz

Kurak geçen yaz, içme suyu kaynaklarını da etkiledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu kış yağmur yağmazsa, gelecek yaz sıkıntı yaşanabileceğini belirtip, “duyarlılık” istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2014 Cumartesi, 11:48

Bu yazın kurak geçmesine rağmen su sıkıntısı yaşamayan Denizli’de tehlike henüz geçmiş değil. Denizli’nin içme suyunu sağlayan akarsu kaynaklarının kurumasıyla devreye sokulan sondaj pompaları sayesinde sıkıntısız bir yaz geçiren Denizli için, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan “Susuz kalabiliriz” uyarısı geldi.

YAĞMUR YAĞMAZSA, KURAKLIK KAPIDA
Kurmaylarını da yanına alarak Honaz’ı ziyaret eden Zolan, muhtarlarla toplantı yaptı. Büyükşehirin Honaz için ürettiği projeleri anlatan Zolan’ın konuşmasının en dikkat çekici bölümü ise, içme suyu ile ilgili kısmı oldu. Zolan bu kışın da kurak geçmesi halinde bir sonraki yaz Denizli’de içme suyu sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi.

ÇEŞMEDEN BAHÇE SULAMAYIN
İçme suyu tüketimi konusunda herkesin duyarlı davranması gerektiğini belirten Zolan, şebeke suyuyla bahçe sulanmamasının özellikle altını çizdi. Zolan, “Özellikle içme suyunun kullanımı konusunda herkesin hassas olması gerekli. Şebeke suyunun daha ucuz olmasından dolayı tarlalar sulanıyor. Ama içme suyu nüfusa göre tahsis ediliyor. Böyle bir hak veriliyorsa doğru kullanmak gerekir. Yoksa içme suyu sıkıntısı çekiliyor. Bu kışın yağışlar açısından verimli geçmediği takdirde, önümüzdeki dönemler sıkıntılı olacaktır. Bu nedenle suyun doğru kullanımı çok önemli. Bunun kıymetini bileceğiz ” dedi.

Yorumlar

kemal   -  Bağlantı 6 Eylül 2014, 21:37

karcı-honaz-çökelez dagından boşa akıp giden suları önlem alın içme suyu barajı yapın fazlasını damlama-arıkla sulama sistemi ile vatandaşa verin sorun en aza iner.

alicnkya   -  Bağlantı 6 Eylül 2014, 12:25

çimlerin şebeke suyundan mı nereden sulandığını açıklaması gerekir önce açıklasın ki ondan sonra halka verecek suların çimlerden önce düşünsün

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu