REKLAMI GEÇ

Sokak arasında kurbanlık tartışıldı

Sokak arasında kurbanlık tartışıldı

Denizlihaber.com’un gündeme getirdiği mahalle arasında canlı hayvan satışı ile ilgili haberi Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı. CHP Meclis üyesi Mustafa Çallıca, gündem dışı söz alarak, mahalle aralarında kurbanlık satışına ilişkin denetimleri sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2015 Salı, 18:22

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayının 3. birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık ettiği birleşimde, denizlihaber.com’un manşet haberi meclis gündemine taşındı. Kurban bayramına sayılı günler kala, mahalle aralarında canlı hayvan satışının yapılması ile ilgi gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Mustafa Çallıca, gerek ilçe belediyelerinin, gerekse büyükşehir belediyesinin denetimlerini artırmasını istedi.

“KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK”
Denizli’nin, belediyenin de desteği ile Ticaret Borsası tarafından yapılan ve -Türkiye’ye örnek olan Canlı Hayvan Pazarı’na sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Mahalle aralarında canlı hayvan ticareti yapılmasıyla ilgili denetimlerimiz devam ediyor. Canlı hayvanların nerede satılacağı belirlenmiştir. Belirlenen bölgelerin dışında satışa izin verilmeyecektir. Buralarda satışı yapılan hayvanların oluşturduğu çevre kirliliği ve yaydığı kötü kokudan çok, sağlık kontrolünün yapılmaması ciddi sorun. Ben vatandaşları da uyarmak istiyorum. Kurbanlıklarını alırken, kesinlikle Canlı Hayvan Pazarı’nı tercih etsinler. Çünkü oradaki hayvanların tamamı veteriner kontrolünden geçen, sağlıklı hayvanlar. Kendi sağlığını düşünen, kurbanlığını canlı hayvan pazarından alır” dedi.

MUHTARLIKLAR İÇİN YER ARIYORUZ
Çallıca’nın meclis gündemine taşıdığı ikinci konu ise bazı muhtarların, muhtarlık binalarının olmaması idi. Sorunu bildiklerini belirten Başkan Zolan, “Pamukkale ve Merkezefendi ilçesinde 7-8 muhtarımızın muhtarlık binaları ile ilgili sıkıntısı var. Biz birçok mahalleye, örnek tip projelerle muhtarlık binası yaptık. Bunun büyükşehire maliyeti 50 bin lira. Bizim için bu para çok değil. Ancak, Altıntop, Atalar ve İncilipınar Mahallelerinde muhtarlık binası için uygun yer arıyoruz. Bulduğumuz an, binalarını yapacağız” diye konuştu.

“ULAŞIMDA KIŞ TARİFESİNE GEÇECEĞİZ”
Okulların açılmasıyla ilgili kent merkezinde trafik yoğunluğunun artacağı, Büyükşehir Belediyesi olarak önlem ve tedbirlerin alınıp alınmadığı ile ilgili CHP Meclis Üyesi Çallıca’nın grubu adına meclis başkanlığına yönelttiği sözlü soru önergesine yine Başkan Zolan yanıt verdi.
Başkan Zolan, “Şehir içi ulaşımda iki sistem uyguluyoruz. Kış döneminde artan trafik yoğunluğuna göre ayrı, yaz döneminde ayrı yöntem kullanılıyor. Okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun artmasını bekliyoruz. Onun için kış sistemini uygulamaya geçireceğiz. Arkadaşlarımız, konuyla ilgili çalışmalara başladı” dedi.

MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ
Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlediği basın toplantısında alt yapı çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini de bilgilendiren Başkan Zolan, CHP’li meclis üyesinin kontrolsüz su kesintileri ile ilgili sorusunu da yanıtladı.
Zolan, “Aynı yeri 6-7 kez kazmamız, bilinçli olarak yapılan bir çalışmadır. Vatandaşların, daha sonraları sorun yaşamaması için yaptığımız bir çalışma. Bunu sizler de çevrenize anlatın, yanlış bilgilenme olmasın. Ayrıca, su kesintilerinin kaynağı DESKİ tarafından yürütülen alt yapı çalışmalarıdır. Ancak bazı bölgelerde plansız kesintiler yaşanabiliyor. Bunun nedeni ise, çalışma esnasında içme suyu hattının zarar görmesidir. Alt yapı o kadar karışık ki, borunun nereden geçtiğini bilemiyorsunuz. Rastgele kazdığınız bir noktada, su hattını zarar verebiliyorsunuz. İşte ilerde bu sıkıntıların yaşanmaması için SCADA sistemini kuracağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu