REKLAMI GEÇ

Stratejik Plan’da söz komisyonların

Stratejik Plan’da söz komisyonların

Denizli İl Özel İdaresi, 2010-2014 yıllarını kapsayan Stratejik Planı tamamlarken, yapılacak hizmetlerin yol haritası niteliğindeki plan, İl Genel Meclisi’ne havale edildi. İGM’de, plan, komisyonlara gönderildi.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 16:19

Plan hakkında İl Genel Meclisi üyelerine brifing veren İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Strateji Geliştirme Müdürü Dr. Yılmaz Özmen, planın son derece titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, gelecek 5 yılın anayasası olarak da nitelendirilebileceğini ifade etti. Planın disiplinli bir çalışmaya ve kaynakların verimli kullanılabilmesine yardımcı olacağını dile getiren Özmen, bu sayede meclis üyelerinin bölgeleriyle ilgili hizmetleri takip ve denetleme olanağına da sahip olacaklarını vurguladı.
Hazırladıkları planın 2010 ve 2014 yılları arasındaki 5 yıllık dönemi kapsadığını ve yol haritası niteliğinde olduğunu belirten Özmen, planın daha hızlı, etkin hizmet üretimine, kaynakların verimli kullanımına ve iş takibine olanak sağlayacağını söyledi.

‘5 yılın anayasası gibi’
Kurumların başarıya ulaşabilmeleri için hedefler belirlemeleri ve bu hedefler doğrultusunda birimlerini ve kaynaklarını organize etmeleri gerektiğini belirten Yılmaz Özmen, “Biz de uzun ve titiz bir çalışmanın ardından gelecek 5 yılımızı kapsayan Stratejik Planı hazırladık. Bu plan, İl Genel Meclisi tarafından onaylandığında, 5 yılın anayasası yürürlüğe girmiş olacak. Bu plan sayesinde disiplinli bir çalışma ortamı oluşturulacak. Kaynaklar, bu plana göre yönlendirilecek, her şey belirlenen stratejilere göre yapılacak. Plan, önümüzdeki süreçte doğabilecek ihtiyaçlara ve zorunluluklara göre revize edilebilecek. Şu an İl Özel İdaresi’nin gelecek 4 yıl için koyduğu hedefler ve stratejiler belirlenmiştir. İdaremiz bünyesindeki her hizmet biriminin faaliyet planlaması yapılmıştır. Stratejik Plan, icracı konumundaki birimlerimize ışık tutacağı gibi, İl Genel Meclisi üyelerinin de aldıkları kararların uygulanırlığını denetleyebilmeleri ve bölgelerine yapılacak hizmetlerin takibini rahatlıkla yapabilmelerini sağlayacaktır” dedi.

Planı, komisyonlar inceleyecek
Planın, şu an İl Genel Meclisi’nin gündeminde olduğunu ve meclis üyelerinin fikirlerini de alarak son şeklinin verileceğini belirten Özmen’in sunumunun ardından plan, komisyonlara havale edildi. Her komisyonun, planı kendi sorumluluklarını ilgilendiren yönleriyle inceleyeceği ve ortak bir rapor hazırlanacağı, ortak raporun meclisin Ekim ayı son birleşiminde görüşülerek karara bağlanacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu