REKLAMI GEÇ

Su tesisatı uyarısı

Su tesisatı uyarısı

Denizli Belediyesi ve Sıhhi Tesisatçılar Odası, işyerleri ve konutlarda su tesisatının yetkili tesisatçılarca yapılması konusunda vatandaşları uyardı.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2010 Çarşamba, 17:35

İmar Kanunu’nun 3194 sayılı maddesine göre, tesisat işlerinde yetki belgesi olmayanların usta olarak çalıştırılamayacağı bildirildi.

İmar Kanunu’na göre su aboneliğinde yeni düzenleme yapıldığı belirtilerek, Denizli Belediyesi ve Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın yaptığı ortak açıklamada, “Su tesisatlarınızı yetkili sıhhi tesisatçılara yaptırınız. Yetkili sıhhi tesisatçının da Sıhhi Tesisatçılar Odası’na kayıtlı olması gerekmektedir. Kanun gereğince su aboneliği işlemlerinin kısa sürede tamamlanması ve vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için sıhhi tesisatlarının, Sıhhi Tesisatçılar Odası’na kayıtlı yetkili tesisatçılara yaptırılması gerekmektedir. Bu nedenle su aboneliği sırasında abonelik sözleşmesi imzalanırken tesisatı yapan tesisatçının ve Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın onayı aranmaktadır” denildi.

Bu konuda yardım almak isteyenlerin, Denizli Sıhhi Tesisatçılar Odası’nın 265 24 01 numaralı telefonundan yetkilere ulaşabileceği bildirildi.

Denizli Sıhhı Tesisatçılar Odası Başkanı Saim Sücüllü de, konu hakkında açıklama yaparak vatandaşları bilgilendirdi. Denizli Belediyesi, Makine Mühendisleri Odası, Bayındırlık Müdürlüğü, Yapı Denetim Müdürlüğü ve Tesisatçılar Odası’nın inşaatlarda insanların daha sağlıklı tesisatlı evlere kavuşması için işbirliği yaptığını kaydeden Sücüllü, “Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı tesisatı olan evlerde oturmalarını sağlamaktır. Temiz suyun içerde dolaşıp atık su olarak dışarıya çıkıncaya kadar geçen süreçte kullanılan tesisatı, yetkili, bilgili kişilerin yapması ve burada kullanılan tesisat ve malzemenin kaliteli olması, o tesisatın çok iyi olması demektir. Burada önemli olan sağlıklı bir tesisat yapılması ve dışarıda bilinçsizce kaçak çalışan insanların önüne geçilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda kaçak su kullanımını da önlenmiş oluyoruz. İnsanlar bedel ödemeden su kullanımını adeta bir sanat haline getirmişler. Mümkün olduğu kadar biz bütün inşaatları dolaşıyoruz. Burada yanlış gördüğümüz olumsuzlukların düzetilmesi konusunda ihtarda bulunuyoruz ve belediyeye bildiriyoruz. Yeni düzenleme olumsuzlukların önüne geçilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu