REKLAMI GEÇ

Tekstil sektörü Denizli’de masaya yatırılacak

Tekstil sektörü Denizli’de masaya yatırılacak

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli’de tekstil sektöründe yenilik, tasarım ve markalaşmaya dayalı dönüşüm amacıyla düzenlediği konferansın üçüncüsünü bu yıl Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Deneği DETGİS), Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli Sanayi Odası (DSO) işbirliğinde gerçekleştirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2016 Cuma, 12:33

7 Mart 2016 Pazartesi günü Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek “Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstiller” konulu konferansta; tekstil sektörüne yön veren işadamları, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, tasarımcılar, AR-GE, pazarlama ve iletişim sektörünün uzmanları bir araya gelerek, bölgede teknik tekstil üretimine yönelik alternatif çözüm önerilerini konuşacaklar.

Bloomberg HT’de yayınlanan iş ve ekonomi programı “Çıkış Yolu”nun yapımcısı ve sunucusu deneyimli gazeteci Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünü üstlendiği konferansın birinci oturumu Vali ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından DSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Keçeci, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ile EticaretSEM’in kurucusu E-Ticaret uzmanı Merter Özdemirde sektöre yönelik birer konuşma yapacak.

MADALYONUN DİĞER YÜZÜ
Tasarımcı Ümit Temurçin’inmoderatörlüğünü üstlendiği “Madalyonun Diğer Yüzü” başlıklı panelde ise; Mercedes Benz FashionWeektasarım ekibinden bir tasarımcı, DefactoGörsel Sunum Yöneticisi Belkisİsenç, BeStyle Magazin Kurumsal İletişim Müdürü Mukaddes Kaya Güney ve Finans Yayıncılık Kurucusu ve Genel Müdürü Mesut Kul teknik tekstilde yenilikçi tasarımlar çerçevesinde pazarlama ve iletişim trendlerini masaya yatıracaklar.

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ DEĞERLENDİRECEKLER
DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal’ın moderatörlüğünü yapacağı son oturumda, Butekom Ar-Ge Müdürü Şengül Teke, Ege Üniversitesi Tekstil MühendisliğiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Seventekin, Martur ARGE müdürü Diren Mecit ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Güngör Durur tekstil sektörü üzerine değerlendirmelerde bulunacaklar.

Konferansta GEKA desteğiyle hayata geçmiş başarılı tekstil projelerinden örnekler sunulurken, Denizli Ticaret Odası ve Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tasarımları sergilenecek. Ayrıca Butekom ARGE pazarında başarılı bulunan proje fikirleri ve teknik tekstil ürünlerinden bazı örnekler konferans katılımcıları ile paylaşılacak.

TÜM PAYDAŞLARA DAVET
Denizli ilinin lokomotif sektörü olan ve ihracatın yaklaşık yarısını gerçekleştiren Tekstil ve Hazır Giyim sektörünün, Ajans olarak en çok önem verdikleri sektörlerin başında geldiğini ifade eden Vali ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, tekstil sektörünün geleceğinin yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerektiğini, ajansın 2014 yılında vermiş olduğu destekler ve her sene düzenli olarak düzenlediği etkinliklerle de bu bilincin oluşması için çaba harcadığını belirtti.

Kocatepe, Güney Ege Bölgesi’nde ve Denizli’de tekstil sektörünün geleceğine yön verecek olan “Denizli Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstiller” konferansına sektöre emek veren tüm paydaşları davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu