REKLAMI GEÇ

Türkiye Denizlihaber.com’u konuşuyor

Türkiye Denizlihaber.com’u konuşuyor

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü 29-30 Kasım tarihlerinde bölgeden 300’e yakın yerel gazeteciye dijital medya uygulamaları üzerine eğitim verdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı etkinliklerin ilk gününde 3 önemli panelle Türk medyasının en önemli isimleri yeni medyayı anlattı. Önemli etkinliğin panelistleri arasındaki tek yerel ismi ise Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt oldu. Etkinliğin 1. gününe ise yayın hayatında 10 yılını geride bırakan Denizlihaber.com damgasını vurdu.

/ DENİZLİHABER / 1 Aralık 2012 Cumartesi, 17:25

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde gerçekleştirilen önemli bir organizasyon, Akdeniz ve Ege’den çok sayıda şehrin gazetecilerini bir araya getirdi. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 23.sü düzenlenen yerel medya eğitim buluşmalarının konusu “Yarın için dijital medya” oldu.

Etkinliğin İlk günü paneller, ikinci günü ise yeni medya uygulamaları üzerine eğitimlerle gerçekleşti. Önemli buluşmanın açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay gibi önemli isimler katıldı.

Türk medyasının önemli isimleri ile kamunun üst düzey medya yöneticilerinin katıldığı panellerin konusu değişen dünya düzeninde hayatımızda iyiden iyiye yer edinen internet medyasıydı. Etkinliğe panelist olarak davet edilen tek yerel isim ise Sedat Kurt oldu. Kurt, 10 yıldır süren Denizlihaber.com mücadelesini anlattı.

Türkiye’nin en eski yerel internet gazetelerinden biri olan Denizlihaber.com’un öyküsü etkinliğin ilk gününe damgasını vurdu.

Cumhurbaşkahnlığı İnternet Yayın Müdürü Mücahit Küçükyılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı Dijital Medyanın Yeni Patronları isimli panele, Yeditepe üniversitesi Öğretim Görevlisi Gabriela Olaru, Yeni Şafak Sosyal Medya Editörü Sernur Yaslıkaya ve www.ensonhaber.com’un kurucusu Serkan Kalemciler ile birlikte katılan Sedat Kurt’un anlatıları büyük ilgi yarattı.

Dinleyenlerin ve panelistlerin övgüyle bahsettiği Denizlihaber.com’un başarı öyküsünü anlatırken, özellikle dillendirilen gazetelerin kagıt ve boya kokusu vurgusuna atıfta bulunan Sedat Kurt, “Evet Denizlihaber.com gazete kokmuyor ama memleket kokuyor. Biz memleketten haber var sloganıyla 10 yıldır kendi özgün içeriğimizle yalnızca habercilikle yayın yapıyoruz. Denizli’de çok önemli bir kitle ve dünyanın dört bir yanındaki Denizlililer ile kent arasındaki bağı oluşturduk” diye konuştu.

Gerek etkinliğe katılan yüzlerce yerel gazeteci, gerek birbirinden önemli konuklar ve gerekse BYEGM facebook ve twitter sayfalarına da aktarılan Denizlihaber.com’un Türkiye’nin dört bir yanından takipçisi olan sayfalar aracılığı ile onbinlere ulaştı.

Önemli buluşmanın 2. Panelinde moderatörlük yapan Ntvmsnbc.com Genel YŞayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, internet gazeteciliğinin geldiği nokta konusunda yaptığı giriş konuşmasında da Denizlihaber’den övgüyle söz ederken, “Bence Sedat Kurt ve arkadaşlarının yaptığı çok önemli bir başarıdır. Türkiye’nin örnek alması, bilmesi ve öğrenmesi gereken bir mücadeledir. Ben bile fırsat buldukça Denizli ile bire bir bağım olmamasına rağmen DEnizlihaber.com’a giriyor ve neler yapmışlar diye bakıyorum” diye konuştu.

Sedat Kurt, Panel sonrası teşekkür plaketini Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu’nun elinden aldı.

Yorumlar

Kastamonudan   -  Bağlantı 2 Aralık 2012, 19:17

Tebrikler, nice 10 yıllara

Mustafa Kemal Arsalan   -  Bağlantı 2 Aralık 2012, 11:08

Kutluyorum sizleri,Denizli’nin adını bir kez daha tüm ülkeye duyurdunuz,yolunuz açık, yüreğiniz kocaman ola…

nurhan   -  Bağlantı 2 Aralık 2012, 09:48

Ulusal basının günümüzde bulunduğu konumda, haber almak anlamında yerel basının özgür,önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum.On yıllık emeğinizi ve başarınızı kutlar,çizginizin devamını dilerim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 35Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 20 34Parçalı Bulutlu
24 Mayıs 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu