REKLAMI GEÇ

“Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği” hazırlıkları tamamlandı

“Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği” hazırlıkları tamamlandı

Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü MENDOSK’un organize ettiği, Denizli Dağcılık Kulübü DENDAK, Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü, Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu ile Dağ Arama Kurtarma Derneği’nin (DAK) destek verdiği “Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği” hazırlıkları tamamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2018 Pazar, 12:16

13-15 Nisan tarihleri arasında Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nden başlayacak doğayla buluşmanın ilk gün rotası Kumral Mesireliği’ne kadar olacak.

Gece burada kamp kuracak olan ekip, ertesi gün Çalçakırlar kamp alanına kadar yürüyecek. 15 Nisan Pazar günü de Apollon Lairbenos tapınağı, oradan da Bahadınlar Mahallesi’ne kadar yürünerek etkinlik sonlandırılacak.

Organizasyon ile ilgili değerlendirmeler yapan Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü Koordinatörü Av. Ali Yollu, etkinliğin ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Yollu, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından da onaylanıp etkinlik listesine alınan ‘Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği’ için tüm hazırlıklar tamamlandı. 13-14 ve 15 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan şenlik kapsamında yaklaşık 55 kilometre yol yürünmüş olacak” dedi.

Bu yıl katılımcı sayısının 200 ile sınırlı tutulduğunu belirten Ali Yollu, “Yürüyüşte organizasyon katılımcıların kamp yükünü taşımak ve Denizli otogar ile etkinlik alanı arasındaki ulaşımlar için gerekli araçları ayarladı. Onun dışındaki tüm ihtiyaçları kurallar gereği katılımcılar kendileri karşılayacak. Kamp alanlarında yerel halktan kişilerin, yerel ürünler yanında yiyecek içecek satımına da izin verilecek. Yemek ihtiyacının katılımcılarca sağlanması ile dostlukların pekişeceği, katılımcıların bölgeye ait doğal ürünlerle beslenmesinin yanında katılımcılar ile yerel halk arasında kültür alış verişi sağlanmış olacak. Etkinliğe erken katılmak isteyenler için de Aşağıseyit Köprübaşı/Çayırlık mevkii kamp alanı olarak belirlendi. Organizasyon görevlileri 12 Nisan 2018 tarihinde burada olarak, katılımcılara ev sahipliği yapacaklar. Yürüyüş şenliğine katılmak isteyenlerin 23 Mart 2018 akşamına kadar başvuru yapıp gerekli bilgileri organizasyon merkezi MENDOSK ‘a teslim etmiş olmak gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu