REKLAMI GEÇ

Yeni ilçelerin ilk bebekleri oldular

Yeni ilçelerin ilk bebekleri oldular

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte günlük yaşamı ilgilendiren pek çok düzenleme yapıldı. Bunlardan birisi de merkezde Pamukkale ve Merkezefendi isimleriyle iki yeni ilçe kurulmasıydı. Peki, bu ilçelerin ilk bebekleri kimler? Denizlihaber.com araştırdı; Tuana, Berat, Sümeyye ve Ramazan Emir isimleriyle nüfusa kayıtları yapılan bebekleri aileleriyle birlikte fotoğrafladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2014 Salı, 16:15

Denizli, yıllardır beklediği büyükşehir statüsünü 30 Mart yerel seçimleriyle kazanırken, yeni oluşumla birlikte merkezde311 bin 496 nüfuslu Pamukkale ve 262 bin 825 nüfuslu Merkezefendi isimleriyle iki ilçe kuruldu. Nüfusları birçok ilden fazla olan bu ilçelerde, resmi kurum ve kuruluşlar birbiri ardına açıldı. Nüfus müdürlüğü de bu kurumlar arasında bulunuyor. Büyükşehirle birlikte Pamukkale ile Merkezefendi’de kurulan nüfus müdürlükleri, ilçe sınırlarına göre kayıtlarını yeniden oluşturdu.

aksekili-ailesi

BERAT, YURTTÜRK AİLESİ’NİN İLK ÇOCUĞU
Bu arada, dünyaya gelen bebekler de 30 Mart’tan sonra bu ilçelerin ilk bireyleri olarak nüfusa kaydedildi. Türk Telekom’da teknisyen olarak çalışan 34 yaşındaki baba Bilal ile ev hanımı 26 yaşındaki Fatma Yurttürk’nin ilk çocukları olarak dünyaya gelen Berat,aynı zamanda Pamukkale ilçesinin de ilk bebeklerinden…

İlk bebeklerinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden baba Bilal Yurttürk, “Çocuğumuzun Pamukkale ilçesinin ilk vatandaşlarından biri olacağını düşünmemiştik. Evladımızın sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesinin ve Pamukkaleli olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

gökbel-ailesi

SÜMEYYE 7 YILLIK HASRETE SON VERDİ
3 Nisan 2014 doğumlu Sümeyye Gökbel ise, Merkezefendi nüfusuna kaydı yapılan ilk bebek. Sümeyye bebek, aynı zamanda sekiz yıldır evlat özlemi çeken Dilek – Fatih Gökbel çiftinin de ilk çocukları. Dokumacılık yapan 32 yaşındaki baba Fatih ile matbaa işçisi 28 yaşındaki anne Dilek Gökbel, 2006’da evlendi. Çocukları olmasını isteyen çift, özel bir hastanede gördükleri tedavi sonucunda bebek özlemini dindirdi.

Nisan ayında çiftin Sümeyye ismini verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Çift, hem çocuk hasretinin bitmesinin, hem de minik Sümeyye’nin Merkezefendi’nin ilk vatandaşlarından biri olmasının sevincini yaşıyor. Çocuk hasretinin çok zor olduğunu belirten baba Fatih Gökbel, “Yıllardır Sümeyye’nin yolunu gözledik. Kısmet bugüneymiş, çocuğumuz meğer yeni ilçenin ilk vatandaşlarından biri olacakmış” diye konuştu.

evran-ailesi

EVRAN AİLESİ’NİN 2. ÇOCUĞU
Servergazi Devlet Hastanesi’nde anestezi teknisyeni olarak çalışan 30 yaşındaki Halil Evran ile 112 Acil Servisi’nde Acil Tıp Teknikeri olarak çalışan 26 yaşındaki Dilek Evran’ın ikinci bebekleri Ramazan Emir ise,Merkezefendi ilçesinin ise nüfusa kaydedilen ilk bebeği unvanına sahip. Ramazan Emir’in doğum tarihi 22 Nisan 2014 yazıyor.

Ailenin 3 yaşındaki fertlerinden Arda da kardeş sevinci yaşarken, baba Halil Evran, “Tek dileğimiz, sağlıklı bir bebek sahibi olmaktı. Bebeğimizin Merkezefendi ilçesinin ilk vatandaşlarından biri olması bizi ayrıca sevindirdi” dedi.

gorgulu-ailesi

TUANA BEBEK İLE 3’LEDİLER
Merkezefendi’nin en yeni üyelerinden olan Tuana bebek, 35 yaşındaki Hatice Görgülü ile 38 yaşındaki Yusuf Görgülü’nün üçüncü çocukları. 11 yaşındaki Mehmet ile 15 yaşındaki Fatma’dan sonra ailenin beşinci ferdi olan Tuana’nın, nüfusa kaydediliş tarihi 22 Mayıs 2014.
Esnaflık yapan Yusuf Görgülü, Tuana ismini neden verdiklerini “Bir müşterimin kızının adı idi. Eşimle birlikte o çocuğu çok seviyorduk. Kızımız dünyaya gelincehiç düşünmeden Tuana verdik. Kızımızın Merkezefendi ilçesinin ilk bebeklerinden olduğunu ise hiç düşünmemiştik. Böyle güzel bir rastlandı bizleri mutlu etti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 18 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 36Az Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu