REKLAMI GEÇ

Zolan: “Halk tanıyı koyacak, biz tedavi edeceğiz”

Zolan: “Halk tanıyı koyacak, biz tedavi edeceğiz”

Denizli Büyükşehir Belediyesi 400 bin kişiye mektup gönderdi, vatandaşlardan öncelikli sorunlarda kendilerine kılavuz olunmasını istedi.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2014 Pazartesi, 12:39

Denizli’de büyükşehir belediyesi; metropol ilçelerde yaşayan 400 bin kişiye mektup göndererek, şehrin ve yaşadıkları bölgenin öncelikli sorunlarını anlatmalarını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapılan çalışmanın şehrin röntgenini çekeceğini belirterek, “Halk tanıyı koyacak biz tedaviyi yapacağız” dedi.

PROJEDE ÖNCELİK KENT MERKEZİ

Zolan, yapılan çalışmada önceliğin kent merkezine tanındığını söyledi. İlçelerde sorunların yapılan ziyaretler ve girişimlerle kontrol altına alındığını hatırlatan Zolan, “İlçelerimizde sorunlara ulaşmak, tespit etmek çok daha kolay oldu. İlçelerimize dair bir sıkıntımız yok. Son olarak ziyaret etmediğim beş ilçemiz kaldı. Onları da bu hafta ziyaret etmeyi planlıyorum. Fakat kent merkezinde sıkıntılara biraz daha uzak kaldığımızı düşündük” dedi.

HERKES SORUNLARINI ANLATSIN

Gönderdikleri mektupların ulaşmasında bir sıkıntı yaşanması durumunda vatandaşların büyükşehir belediyesinin internet sitesinden de görüşlerini paylaşabileceklerini anlatan Zolan, “Her aileden en az bir kişinin gördükleri sorunları, yaşadıkları sıkıntıları ya da şehrimizde yapılmasını istedikleri projeleri bize bildirmelerini istiyoruz. Bu beş yıllık çalışma dönemimizde bize kılavuzluk edecek bir çalışma olacak. Şu an mektupların dağıtımına başlandı. 15 gün içinde herkesin eline ulaşmış olacak” dedi.

ic

20 TEMMUZ’A KADAR SORUNLAR TOPLANACAK

Büyükşehir Belediyesi, gönderdiği formlara yazılacak sorunların 20 Temmuz’a kadar toplamayı planlıyor. Bunun için kentin belli noktalarında toplama istasyonları oluşturulacak. Büyükşehir Belediyesi anket formlarının hangi noktalarda toplanacağını halka duyuracak. Daha sonra büyükşehir belediyesi bünyesinde kurulacak özel bir ekip, sorunlarını tasnifini gerçekleştirecek. Sorunlar vatandaşların önceliklerine göre projelendirilecek. İlçe belediyeleri ile ilgili olan sorunlar için her iki belediye de bilgilendirilecek. Diğer kamu kuruluşları ile ilgili sorunlar ise Vali Abdülkadir Demir’e iletilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi daha önce kentin öncelikli sorunlarını belirlemek için 2 bin denekle yapılan anketlere güveniyordu.

5 YILLIK YOLCULUĞUN ERZAKLARI

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı sonuna kadar stratejik plan yapmak zorunda olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan anket projesine ilişkin, “Eylül ayında Denizli’nin yol haritasını belirlemiş olacağız. Bu mektupları sadece vatandaşlarımıza değil, sivil toplum kuruluşlarına, odalara, katkı koymak isteyen herkese gönderiyoruz. Çok geniş bir muhatap alanımız var. Sokağın hissettiği sıkıntıları, insanların şehirlerinde görmek istediklerini bilmek bizim açımızdan çok çok önemli. Elde edeceğimiz veriler beş yıllık çalışma yolculuğumuzun erzakları olacak. Yoğun katılım olmasını bekliyorum. Halkımızın bize kılavuzluk yapmasını bekliyoruz. Biz beş yılda bir sandıkla değil, her dönem dertlerini dinleyen bir katılımcı belediyecilik anlayışına sahibiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu