REKLAMI GEÇ

Zolan: Son sözü Cumhurbaşkanımız söyledi

Zolan: Son sözü Cumhurbaşkanımız söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Koca Mektep Büyükşehir Belediyesi’nin olacak” talimatı Denizli’de yeniden gündeme oturdu. Tepkileri değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Orası ile ilgili son sözü Cumhurbaşkanı’mız söyledi. Hassasiyetlerin olduğunu biliyoruz. Ancak bu binanın en kısa sürede Cumhurbaşkanı’mızın dediği noktaya gelmesi gerekiyor” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Mart 2015 Pazartesi, 15:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yeniden Denizli kamuoyunda tartışmaya başlanan Denizli Lisesi yani Koca Mektep ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin okullaşmada iyi bir noktaya geldiğini ve Koca Mektep’in Büyükşehir Belediye Başkanlık binası olarak değerlendirileceğini belirtti.

“OKULLAŞMADA İYİ NOKTAYA GELDİK”
Yapılan yeni derslik ve okullarla Denizli’nin iyi bir noktaya geldiğini söyleyen Başkan Zolan, “Denizli’mizde her yıl 10’larca okul yapılıyor. Yapılan derslik sayısına baktığımızda da Denizli iyi noktaya gelmiştir. Eğitim bizim vazgeçilmezimiz. Hem Cumhurbaşkanı’mız, hem Başbakan’ımız, hem bakanlarımız, hem milletvekillerimiz ve büyükşehir olarak bizler eğitime son derece önem veriyoruz. Yapılanlar ortadadır. Son 12-13 yıldır eğitime katkı noktasında bakıldığında olağanüstü, hayal bile edilemeyen bir noktaya gelinmiştir. Denizli Lisesi’nin, o tarihi binasının iyi korunabilmesi, güzel bir restorasyon ile aslına uygun olarak halkımızla buluşması noktasında elimizden geleni yapacağız. Çevre düzenlemesi ile orada güzel bir park olacak, insanlarımızın gelip gidebilmesi açısından eski mezunlarımızın da okulla iç içe yaşabileceği, o yapı ile temas edebileceği hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

“SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANIMIZ SÖYLEDİ”
Denizli Lisesi’nin bugünkü halinin çok sağlıklı olmadığını da vurgulayan Başkan Zolan, “Artık Denizli’miz büyükşehir oldu. Büyükşehir olarak yeni bir binaya ihtiyacımız var. Şu andaki mevcut binamız çok sağlıklı değil. Artı, mevcut binamız şehrin meydanı dediğimiz yerde. O binayı da meydanı genişletmek amacıyla değerlendireceğiz. Orada güzel bir meydan projesi üzerinde çalışıyoruz. O konuda son sözü Cumhurbaşkanımız söyledi. O konuda da talimatları oldu. Ve İnşallah en yakın zamanda insanlarımıza güzel bir binada hizmet etmek arzumuzdur” diye konuştu.

“DENİZLİ’NİN VİZYON BİNASI OLACAK”
Denizli Lisesi’nin yaşatılacağını belirten Zolan, “O bina durdukça da lise olarak, Koca Mektep olarak anılacaktır. Daha güzel hale getirilecek, insanımızla vatandaşlarımızla buluşturacağız. Tarihi yapıyı Denizli’nin örnek binası, vizyon binası, simge binası haline getirmek ve Denizlilerle de buluşturmak istiyoruz” dedi.

“BAZI HASSASİYETLER VAR BİLİYORUZ”
Denizli’den yükselen tepkilerin sorulması üzerine Zolan şunları söyledi: “İnsanlarımız tabi ki istediği, arzu ettiği fikirlerini aktarabilirler. Bizler daha iyi olsun daha güzel olsun istiyoruz. Tarihi değerimiz korunsun, gelecek nesillere aktarılsın ayrıca, mezun olan büyüklerimiz o bina ile buluşsun istiyoruz. Ancak hassasiyetler var biliyoruz. Orası ile ilgili söz söyleyecek olan herkese, tüm fikirlere açığız. Sivil toplum temsilcileri ile konuşacağız. Onların da düşüncelerini alacağız. Ama o bu binanın en kısa zamanda Cumhurbaşkanımızın dediği noktaya gelmesi gerekiyor.”

Yorumlar

Halit Gürel   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 17:21

Hele bi deneyin bakalım Koca Mektep’i belediye yapamyı. Bir daha Denizli’mizde seçim kazanabiliyor musunuz!

Volkan   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 17:11

Sayın Zolan madem ki ‘herkes görüşünü ifade edebilmeli’ demişsiniz.Ben de gelin Koca Mektep için DENİZLİmizde referanduma gidilsin diyorum.Hodri meydan.Bir de Kız Meslek Lisesi var.Hani şu yıktığınız,arazisini otopark olarak kullandığınız…

Zafer   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 16:19

Biz de son sözümüzü sandıkta söyleyeceğiz başkan bey!

mesut olgun   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 15:28

osman zolan sen hiç kendi başına söz söyledinmii. çıkıp karşısına başkanım o bina denizli için önemli biz belediyeyi başka yere yapalım diyebilirmisin.. emri aldın uygulayacaksın. yok tüm fikirlere açıkmışta herkesle konuşacakmışta falan filan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu