REKLAMI GEÇ

Boşanmak üzere olduğu eşinden korkan kadın adliyeye sığındı

Boşanmak üzere olduğu eşinden korkan kadın adliyeye sığındı

Bıçaklama dahil, defalarda eşi tarafından darp edilen 3 çocuk annesi Ü.K. boşanmak üzere olduğu cezaevinde bulunan 12 yıllık eşinin son mahkemede serbest bırakılmasıyla, soluğu adliye binasında aldı. “Ben ölmek istemiyorum” diyen kadın tedbir alınmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2019 Cumartesi, 13:28

32 yaşındaki 3 çocuk annesi Ü.K. kocası tarafından öldürüleceğini öne sürerek, adliyeye sığındı. Boşanmak üzere olduğu 12 yıllık eşi A.O.K tarafından bıçaklama dahil defalarca darp edildiğini ve tüfekle evinin kapısının parçalandığını ileri süren kadın, cezaevindeki eşinin son mahkemede serbest bırakılmasıyla, “Can güvenliğim yok. Ben ölmek istemiyorum” diyerek soluğu adliye binasında aldı.

Eşi ile arasında yaşanan olaylardan dolayı 18 kez koruma kararı aldırdığını ama eşi tarafından darkp edilmeye devam edildiğini dile getiren Ü.K. “ 3 ay önce eşim annesiyle birlikte yaşadığım evin kapısını pompalı tüfekle kırdı. Bunun ardından açılan davada 3 ay ceza aldı. Bugün yapılan duruşmada ise iyi halden serbest bırakıldı. Bana zarar vereceğine inanıyorum. Bunun için adliyeye sığındım ve yardım istedim” dedi.

Tahliye edilen eşinin kendisine ve çocuklarına zarar vermesinden korktuğunu ve bir Emine Bulut vakasının daha yaşanabileceğini dile getiren Ü.K., “Çocuklarımın ve benim can güvenliğimiz yok. Türkiye’de defalarca kadın cinayetleri gördük, en son Emine Bulut ve ardından Denizli’deki bir kadın cinayeti. Bizim sonumuz da ona doğru gidiyor. Böyle gitmesin istiyorum. Benim 3 tane çocuğum var. Onlar için hayatta kalmak istiyorum ve ölmek istemiyorum. Tüm mücadelemi onlar için veriyorum. Ne zaman gelip beni öldürecek diye beklemek istemiyorum. Koruma kararı işimize yaramıyor. 18 kez koruma kararını ihlalden şikayette bulundum. Ancak bir sonuç alamadım. Beni bıçakladı, 7 ay 15 gün bu nedenle ceza aldı” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu