REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Atatürk anlatıldı

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Atatürk anlatıldı

19 Mayıs 1919’un 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk’ü anlattı. MKM’deki söyleşiye Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’da katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2019 Cumartesi, 11:29

Merkezefendi Belediyesi’nin 19 Mayıs 1919’un 100. yıl etkinlikleri başladı. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 19 Mayıs ve Gençlik temalı resim sergisi açıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve verdiği konferanslarla tanınan araştırmacı-yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, serginin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Başkan Doğan yaptığı konuşmada “Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı tarihin, milli mücadelenin 100. Yılı. Bu anlamda kendisini bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Bugüne kadar bu vatan uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

100. yıl etkinliklerini farklı bir şekilde kutlamak istediklerini dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Özellikle sanat ve spor iç içe olsun istedik. Bu anlamda da bugünkü etkinliğimizle başlıyoruz. Bugün bir resim yarışması düzenledik. Bu etkinliğimizde 55 resim temsilcimiz var. Dereceye giren arkadaşlarımıza ödüllerimiz var. Bu yarışmaya katılan ve emek veren herkese teşekkür ederim. Atatürk’ün ilke ve devrim ışığında aldığımız güçle Merkezefendimizi bir vizyon ilçe, bir marka ilçe yapmak istiyoruz” dedi.

 “30 YILDA ÜÇÜNCÜ BİR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BULDUM”

Diğer taraftan söyleşide Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan araştırmacı-yazar Kalıpçı, “Ben 30 yıllık Atatürk araştırmacısıyım. 30 yılda arşivlerde üçüncü bir Mustafa Kemal Atatürk buldum. Bizim nesile aktarılmayan ve hala daha aktarılmamaya devam eden bir üçüncü Mustafa Kemal Atatürk… İşte o Mustafa Kemal Atatürk ile asker ve devlet adamı Atatürk’ü birleştirdiğimde esas canlılığı o gün anladım. İşte bugün ben 19 Mayıs’ın, Mayısla adı yan yana olan Mustafa Kemal Atatürk’ü birlikte paylaşarak bu coşkuyu kutlayalım istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu