REKLAMI GEÇ

HAŞERE VE KEMİRGENLERE KARŞI SAVAŞ AÇILDI

HAŞERE VE KEMİRGENLERE KARŞI SAVAŞ AÇILDI

Merkezefendi Belediyesi, bulaşıcı hastalıkların taşıyıcısı haşere ve kemirgenlere karşı 24 saat hizmet veren 36 kişilik ekip kurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2019 Cumartesi, 12:04

Merkezefendi Belediyesi, ilçede haşere ve kemirgenlere karşı savaş açtı. Bu nedenle 24 saat hizmet veren ve 12 araçtan oluşan 36 kişilik ekip kuruldu.
Halk sağlığı açısından tehdit oluşturan zararlılara karşı entegre ve bilimsel yöntemleri kullanan ekip, yaşam kalitesini yükseltmek için çabalıyor.

Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi’ne bağlı ekipler özellikle yaz aylarında artan sineklere karşı yer altı sistemlerinde ilaçlama çalışması başlattı. Bunun yanı sıra gölet, kanal, foseptik ve su altındaki bodrum katları ile besihanelerin çevresi de kontrolden geçirildi. Ekip Mayıs-Ekim döneminde 50 mahallede her üç günde bir ULV çalışması da yürütüyor.

Yapılan açıklamada haşere ve kemirgenle mücadelede kullanılan ilaçların halk sağlığını tehdit etmediği biyosidal ilaç ve ürünlerin kullanıldığı duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İlaçlama çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önceliklidir. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı biyosidal ilaçlar ve ürünler kullanıyoruz. Halk sağlığını tehdit eden hiçbir ürün ilaçlamada yer almıyor. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 33Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 33Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 20 35Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu