REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de sokakta kütüphane var

Merkezefendi’de sokakta kütüphane var

Merkezefendi Belediyesi sokakta kütüphane projesini başlattı. İlk çalışma Eflatun Sokak’ta yapıldı, vatandaşlar ve özellikle de gençler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Doğan, “Sokaklarımızı kitapla buluşturuyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2019 Perşembe, 17:16

Merkezefendi Belediyesi, kitap okuma alışkanlıklarının artırılması ve kitap paylaşma kültürünün oluşturulması adına şehrin belli noktalarında kitap modelinde ‘Sokak Kütüphanesi’ kurdu.

Kitapseverler, sokak kütüphanelerinden sevdikleri kitapları alıp iade edecekler ve paylaşma kültürünün yaygınlaştırılması adına da sokak kütüphanelerine kitap katkısında bulunabilecekler.

Belediye ekipleri belirli aralıklarla bağışlanan kitapların kontrollerini sağlayarak uygunsuz olan yayınları kütüphanelerden kaldıracak.

“SOKAKLARIMIZ KİTAPLA BULUŞTU”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Eflatun Sokak’ta kurulan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sokak kütüphanesini yerinde inceledi.

Başkan Doğan, “Kitapların yakıldığı 12 Eylüllerden, sokaklarımızın kitapla buluştuğu 12 Eylüllere geldik. Bugün Merkezefendimizin sokaklarını kitaplarla buluşturduk. Hemşerilerimiz, aldıkları kitapları sokak kütüphanelerimizin bulunduğu alanlarda okuyacak ya da evine götürüp okuduğu kitabı geri getirebilecek. İsteyen hemşerimiz evinden getirdiği kitabı da sokak kütüphanelerimize bağışlayabilecek. Bu sayede kitap paylaşma kültürünü oluşturacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu