REKLAMI GEÇ

Ornaz Vadisi’ne zorla tahliye

Ornaz Vadisi’ne zorla tahliye

Merkezefendi Belediyesi, sözleşmesini uzatmadığı Ornaz Vadisi’ndeki işletmeleri tahliye etmeye başladı. İşletmeciler ise tek suçlarının ‘alkol satmak’ olduğunu savundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2015 Pazartesi, 12:21

Merkezefendi ilçesine bağlı Başkarcı Mahallesi’ndeki Ornaz Vadisi’nde bulunan işletmelerboşaltılıyor. İlçe belediyesinin talebi ile devreye giren Merkezefendi Kaymakamlığı, bölgedeki işletmeleri jandarma zoruyla boşaltıyor. Zorla tahliye edilen ilk işletme Ornaz Restoran oldu. Ekipler,jandarma ve zabıta nezaretinde restoranın malzemelerini bir kamyona yükleyerek, yedi emin deposuna kaldırdı.

 

SÖZLEŞMELERİ UZATILMADI
Merkezefendi Belediyesi’nin her yıl yenilenen kiralama sözleşmesini bu yıl uzatmadığı, alanı kendisi değerlendirmek istediği için tahliye talebinde bulunduğu öğrenildi. Bölgede bulunan 9 işletme Başkarcı’nın belediye olduğu dönemden beri her yıl kira sözleşmesi yaparak faaliyetini sürdürüyordu. Geçen yıl işletmeciler ve Merkezefendi Belediyesi arasındaki anlaşmazlık yargıya kadar gitmiş, işletme sahipleri geçen yıl alınan tahliye kararı için yürütmeyi durdurma kararı çıkartmıştı.

 

SORUN ALKOL SATIŞI MI?
Ornaz Vadisi’ndeki işletmelerin sahipleri Merkezefendi Belediyesi’nin alkol satışı yaptıkları gerekçesi ile tahliye talebinde bulunduğu öne sürdü. İşletme sahipleri uzun süredir baskı altında olduklarını kaydetti. Ornaz Restoran’ın işletmecisi Süleyman Paşalı, “Burada tek dikili taşları yok. Biz bu alanı devraldığımızda Denizli’de kimse Ornaz Vadisi diye bir yer olduğunu bilmiyordu. Buradaki tüm işletmeler binalarını kendileri inşa etti. Belediyelerin katkısı olmadı. Bölgenin tanıtılmasına, Denizli halkı tarafından kullanılmasına da işletme sahipleri öncülük etti. Rahatsızlık duyulan konunun alkol satışı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Paşalıyaklaşık 15 yıldır alkollü içki satışının yapıldığı restoranlarda bu güne kadar tek bir adli olayın bile yaşanmadığını söylerken, “Burada aileleri misafir ediyoruz. Nezih bir ortamda insanlar misafirlerini ağırlıyor. Ne işletmelerimizin ne de müşterilerimizin bu güne kadar kimseye bir zararı olmadı” dedi.

 

BASKI ALTINA ALIYORLARDI
İşletmeci Paşalı uzun süredir Merkezefendi Belediyesi zabıtaları tarafından baskı altında tutulduklarını belirterek, “Bir günde dört kez denetime gelip aynı evrakları istedikleri oldu. Üç ay boyunca buradaki çöpleri almadılar. Daha pek çok farklı yöntemle bizleri baskı altına almaya çalıştılar. Başkarcı Meydanı’nda vergisiz, kayıtsız satış yapan işletmelere müdahale etmek yerine sürekli bu bölgedeki restoranları denetleme gereği duydular. Bizler vergi veren işletmelerimiz. Buradaki restoranlarda 150’nin üzerinde çalışan var. 150 aile buradan ekmek parası çıkarıyor” dedi.

 

YARGIYA GİDECEĞİZ
Tahliye kararının cuma günü alındığını belirten Paşalı, “Nasıl oluyorsa bir gün içinde tüm işlemleri yapıp tahliye kararı çıkarıyorlar. Adli tatil nedeniyle müracaat kapılarımızın kapalı olduğu bir anı seçiyorlar. İtirazda bulunamadık. Bu nedenle tahliyeyi durduramadık. Belediye yetkililerine ise ulaşamıyoruz. Burada boşaltılan yer bir ev değil işletme. İşletmelerin tahliyesi öyle sanıldığı gibi basit değil. Bizlerin de alacakları, ödemeleri, programları var. Burada pek çok vatandaşın düğün ve mevlüt programları iptal oldu. Biz çıkmayalım demedik. Süre istiyoruz o süreyi de vermiyorlar. Gerekli girişimlerde bulunup hukuki yollarla hakkımızı arayacağız” dedi.

27072015_ornaz_tahliye_ic1

9 İŞLETMEDEN İKİSİ BOŞALTILDI
Bölgede daha önce bir işletmecinin yapılan baskılar nedeniyle işletmesini tahliye ederek binasını yıktığını söyleyen Han Restoran işletmecisi Turan Toktaş ise, “Bu bölgeye can veren buradaki işletmelerdir. Bir işletmeci kendi binasını yıktı. Şimdi ikincisini boşaltıyorlar. Benim işletmem için ise 3 Ağustos’a kadar tahliye süresi verdiler. O güne kadar işyerini boşaltmazsak gelip zorla tahliye edecekler. Buradaki işletmeler bölgenin doğasını bozmadan güzelliğini insanların hizmetine sokmuştu. Burada uygulanacak beton ağırlıklı bir proje bölgenin tüm çekiciliğini ortadan kaldıracaktır. Büyük bir yanlış yapılıyor” diye konuştu.

27072015_ornaz_tahliye_ic2

İŞLETME BOŞALTILDI, İŞLETMECİLER SEYRETTİ
Dutlar mevkiindeki Ornaz Restoran’ın boşaltılması sırasında işletme sahibi ve çalışanları çalışmaları kaygıyla izledi. Geniş güvenlik önlemi alan jandarma çevre ilçelerden destek birimleri getirtti. Çalışmalar sırasında her hangi bir olay yaşanmadı. İşletme sahipleri tahliye sırasında telefonlarına sarılarak belediye yetkililerine ve avukatlara ulaşmaya çalışsa da bir sonuç alamadı.

Yorumlar

immanuel tolstoyevski   -  Bağlantı 28 Temmuz 2015, 00:17

Buraya yorum yazan arkadaşlar belediyeden kaçar lira alıyorsunuz

Cem cebir   -  Bağlantı 27 Temmuz 2015, 22:53

Oradaki işletmeler büfe ruhsatı altında restoran işletmeciliği yapıyorlardı. Mahkeme kararı da bölge sit alanı olduğu için Anıtlar Yüksek Kurulu’nun açtığı dava sonrası alındı.

mehmet   -  Bağlantı 27 Temmuz 2015, 21:23

Bence cok iyi olmus. Ben ailemi alip o restoranda gidemiyordum.alkol bende aliyorum ama gece sekreterini alan yada o yolun yolcusu hatunla beni rahatsiz ediyordu. Simdi belediye bizler icin birseyler yapacak ins.alkololmayiversin.tesekkurbelediyeye

capon askeri   -  Bağlantı 27 Temmuz 2015, 20:00

İşletmelerde kaçak elektrik kullanan mı ararsın? Elektriği ödemediği için kesmeye gelen ekipleri tehtid edip dövmeye kalkanmı ararsın?….. Güzel olmuş. bende alkol kullanıyorum ama pislik olmuştu oralar iyi olmuş.

E.Y.   -  Bağlantı 27 Temmuz 2015, 14:09

Mevzu alkol satmanız değil arkadaş,12 yıldır yaptıkları gibi yandaşlarına peşkeş çekecekler de ondan.

Recai İvedik   -  Bağlantı 27 Temmuz 2015, 14:04

al sana akepe belediyesi kafasi, resmen at kafasi

efe   -  Bağlantı 27 Temmuz 2015, 13:54

oralar mezbelelikti. Ne temizlik vardı ne de hizmet. Umarız belediye servergazi koruluğu gibi bir yer yapar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 19 33Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 32Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 20 33Parçalı Bulutlu