REKLAMI GEÇ

Subaşıoğlu’ndan ‘Bahar Yürüyüşü’ne davet

Subaşıoğlu’ndan ‘Bahar Yürüyüşü’ne davet

Merkezefendi Belediyesi, “Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında” projesini, “Bahar Yürüyüşü” ile taçlandırmak istiyor. Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, 12 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilecek yürüyüşe tüm Denizlilileri davet etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2015 Cuma, 12:26

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, 12 Nisan Pazar günü, Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilecek olan Bahar Yürüyüşü hakkında bilgi verdi. Merkezefendi Belediyesi’nin yaklaşık 3 aydan beri devam eden ve GEKA tarafından desteklenen ilk sosyal sorumluluk projesi olan ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projesinin finalini Bahar Yürüyüşü ile gerçekleştirmek istediklerini belirten Subaşıoğlu, tüm Denizlilileri bu yürüyüşe davet etti.

20 BİN ÇOCUKDAN 4 BİNİ OBEZİTE RİSK GRUBUNDA
‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projesi kapsamında ilçe sınırları içerisinde öğrenim gören 20 bin çocuğun sağlık taramasından geçirildiğini açıklayan Subaşıoğlu, “Özel bir Sağlık kuruluşunun desteği ile 20 bin öğrencimizi sağlık taramasından geçirdik. Boy, bel ve kilo ölçüleri alınarak gerçekleştirilen değerlendirmede yüzde 20’sinin yani 4 bin öğrencinin obezite riski taşıdığı gerçeği ile karşı karşıya geldik. Öğrencilerimiz şu an diyetisyen desteği alıyor. Ayrıca, 8 bin veliye obezite ile mücadele konusunda eğitim verildi” dedi.

OBEZİTENİN ZENGİN FAKİR AYRIMI YOK
Yapılan sağlık taramalarında yalnızca üst düzey gelire sahip ailelerin değil, dar gelirli ailelerin çocuklarında da obezite riski tespit edildiğini vurgulayan Subaşıoğlu, “Okullarımızda yaptığımız sağlık taramalarında, ilginç olan detaylar da ortaya çıktı. Dar gelirli ailelerin çocuklarında da obezite riski altında olduğunu gözlemledik. Obezitenin iki nedeni var. Bunlardan biri aşırı beslenme, diğeri ise hareketsizlik” diye konuştu.

3 BİN 400 METRE YÜRÜYÜŞ
“Merkezefendi Yürüyor” etkinliği hakkında da bilgi veren Başkan Subaşıoğlu, “Yürüyüşümüzü 12 Nisan 2015’te Saat; 11.00’de Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştireceğiz. Yürüyüş 1700 metre gidip 1700 metre geliş olarak planlandı. Ancak şunu belirtmek isterim. Herkes bu mesafeyi yürümek zorunda değil. Bitiş çizgimiz yok. Yani bu bir yarış değil o nedenle kaybedeni veya kazanını olmayacak. Etkinliğimize, Otizm Derneği başta olmak üzere dağcılarımızı ve diğer spor kulüplerini davet ettik. Ben tüm Denizli halkını Pazar günkü yürüyüşümüze bekliyorum” çağrısında bulundu.

Subaşıoğlu, yürüyüşü gelenekselleştirerek önümüzdeki yıllarda “Bahar Yürüyüşü” adı altında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu