REKLAMI GEÇ

Aileler kitap okumak için bir araya geldi

Aileler kitap okumak için bir araya geldi

Pamukkale Belediyesi “Birlikte Okuyoruz” adıyla okuma alışkanlığını artırmanın amaçlandığı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte anne ve babalar okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarla birlikte kitap okudu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2019 Perşembe, 15:24

Pamukkale Belediyesi, “Birlikte Okuyoruz” adıyla bir etkinlik düzenledi. Yapılan etkinlikte anne ve babalar okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarla kitap okudu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Aileleriyle birlikte kitap okuyan çocukların bunu alışkanlık haline getirmelerini ve bilinçli bir okur-yazar olmaları çok önemli” dedi.

AMAÇ ÇOCUKLARA MODEL OLMAK
Program hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyolog Barış Balcı ise yapılan etkinlikle ilgili “Burada güzel bir etkinliğin parçası olarak görev alıyorum. Amacımız ‘Birlikte Okuyoruz’ başlığı altında çocuklarımıza küçük yaşta okumanın alışkanlık haline getirilmesiyle ilgili model olmak. Onlara anlatmak veya söylemek yerine bu konuda davranışlarımızla hareketlerimizle bizzat göstermek. Artık çocuklarımızın bilgi çağında bilgiye ulaşmayla ilgili birçok rakipleri var. Onlara okumayı sevdirmek konusunda yapılacak bu küçük faaliyetler gelecekleriyle ilgili çok güzel kazanımlar sağlayacaktır” dedi. Çocuğuyla programa katılarak kitap okuyan annelerden biri olan Merve Bedel, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklar için kitabın önemini vurguluyor. Biz ailelerinde bilinçlenmesi sağlandı. Okumanın arttırılması ve geliştirilmesi için bu tür etkinlikler çok önemli.” dedi.

“OKUMAK HAYATTIR”
Geleceğin teminatı çocukların hayata en iyi şekilde hazırlanması için birçok projelerinin olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise “Çocuklarımızın ilk örnek aldığı kişiler anne ve babalarıdır. Aileleriyle birlikte kitap okuyan çocukların bunu alışkanlık haline getirmelerini ve bilinçli bir okur-yazar olmaları çok önemli. Pamukkale Belediyesi olarak farkındalık etkinliği düzenledik. Umarım bu etkinlik hepimize bir örnek teşkil eder ve kitap okumanın sadece bir ders veya zorunluluk olarak değil isteyerek yapılan bir aktivite olduğunu benimsetir. Kısacası okumak hayattır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu