REKLAMI GEÇ

CHP’den ağaç katliamına sert tepki

CHP’den ağaç katliamına sert tepki

Pamukkale Belediyesi’nin Tokat Caddesi’nde sürdürdüğü üst yapı çalışmaları nedeniyle çok sayıda ağacın kesilmesi vatandaşların tepkisini çekti. Bölgeye giden CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, “Bu yapılan hemşerilik hukukuna ihanet, doğaya yöneltilmiş bir katliam ve açık bir vandallıktır” dedi

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2018 Çarşamba, 15:05

Pamukkale Belediyesi’nin Tokat Caddesi’nde sürdürdüğü üst yapı çalışmalarında, elektrik telleri bahane edilerek çok sayıda ağacın kesildiği iddiası ortalığı ayağa kaldırdı.

Vatandaşların şikayetleri üzerine bölgeye giden CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mustafa Çallıca, Pamukkale Belediye Meclis üyeleri Oral Baş ve Kerim Kıvrak ile CHP’li yöneticiler ağaçların kesildiği caddede inceleme yaptı, vatandaşlarla buluştu.

AK Partili Pamukkale Belediyesi’nin üst yapı çalışması adı altında yeşil düşmanlığı yaptığını öne süren CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, “Bu yapılan hemşerilik hukukuna ihanet, doğaya yöneltilmiş bir katliam ve açık bir vandallıktır” dedi.

Çoğunluğu 30-40 yaşında onlarca yemiş, dut, zeytin ve akasya ağacının kesildiğini ifade eden Tabu, “Bölgede üst yapı işini yürüten şirketin şantiye sorumlusu ağaç kesiminin Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü’nce yapıldığını, caddenin geri kalanındaki ağaçların da kesileceğini, üst yapı çalışmalarının böyle devam edeceğini söylüyor. Biz bu şekilde ağaçların acımasızca kesilmesini ve daha da kesilecek olmasını insafla ve vicdanla bağdaştıramıyoruz. Bilinçli bir belediye, duyarlı bir idare böyle bir vahşeti onaylayamaz. Belediye Başkanı Gürlesin’i açıklama yapmaya ve en azından caddedeki diğer ağaçların kesilmesine engel olmaya davet ediyoruz. Şehir, kendi öz varlığına yöneltilen bu saldırıya kayıtsız kalmayacaktır. Biz sürecin başındaki her idareciyi aklıselim ile davranmaya davet ediyoruz. Yeşile ve doğaya yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

32 ağaç
20-30 yaşında da var yeniler de var
1 saatte

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 17 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 33Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu