REKLAMI GEÇ

Denizlihaber.com’un yazı dizisi ses getirdi

Denizlihaber.com’un yazı dizisi ses getirdi

Denizlihaber.com’da 6 aydır devam eden turizm yazıları ses getirdi, Pamukkale örenyeri işletmesi, Pamukkale Belediye Meclisi toplantısına taşındı. Yaşar Tok tarafından kaleme alınan ve haftalık olarak yayınlanan “Denizli’de Turizm” başlıklı yazı dizisine konu olan örenyeri işletmesine ilk kez yerel yönetim düzeyinde bu kadar açık biçimde sahip çıkıldığı görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2016 Cuma, 09:57

Pamukkale örenyeri gelirleri işletmesinin 2013 yılı Kasım ayında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) verilmesinin yasal olmadığını ve giriş ücretlerinin yüksek olduğunu defalarca dile getiren yazı dizimizde ileri sürülen görüşlere, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı.

denizli-pamukkale-belediyesi-pamukkale-ye-talip-denizlihaber-denizli-de-turizm-ic

Pamukkale Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen konu ile ilgili konuşan Gürlesin, son yapılan örenyeri zamlarının yüksek olduğunu, bu nedenle örenyeri işletmesine talip olduklarını açıkladı. İşletmenin Büyükşehir veya Pamukkale Belediyesi’nin hakkı olduğunu savunan Gürlesin, “Pamukkale ihalesiz verildi ama 2016 yılında yeniden ihale edilecek. O zaman Büyükşehir Belediyesi girmezse biz girecek ve ihaleyi alacağız” diye konuştu.

Bundan önce 9 Haziran ve 29 Aralık 2015 tarihli yerel basın haberlerinde de Pamukkale’ye talip oldukları konusunda demeç veren Başkan Hüseyin Gürlesin, ilk kez bu kadar net konuşarak Bakanlık ve resmi kurumlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirtti.

denizli-gurlesin-pamukkale-konusunda-israrli-anons

Pamukkale örenyeri ile ilgili olarak Denizli’de daha önce de buna benzer bir tartışma Büyükşehir meclisinde yaşanmıştı. 13 Mart 2015 tarihli Büyükşehir Meclis oturumunda Pamukkale gelirleri ile ilgili girişim için Başkan Osman Zolan’a yetki verilmesi önerilmiş ancak Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci’nin “Pamukkale’nin sahibi Kültür Bakanlığıdır” görüşüne uyan AK Partili üyelerin oylarıyla bu teklif reddedilmişti.

denizli-buyuksehir-meclisi-pamukkale-polemigi-anons

Bilindiği gibi Pamukkale örenyeri işletmesi, 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan Denizli İl Özel İdaresi’nden alınıp, TÜRSAB’a 2013 yılı sonlarında verilmiş, ihale şartnamesi açıklanmamıştı. Kültür Bakanı Ömer Koç döneminde yapılan devir işlemi hukuka uygunluğu açısından tartışmalıydı. Devir işlemi, Kültür Bakanlığı adına DÖSİMM, Denizli adına ise dönemin Valisi Abdülkadir Demir ve İl Kültür Müdürü Mehmet Korkmaz tarafından imzalandı. Öte yandan, 2009 yılında TÜRSAB’a devredilen Türkiye’nin muhtelif kentlerindeki 48 örenyeri için Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat Sen) dava açmış, dava Danıştay’ın olumlu görüşüne uygun olarak 48 örenyerindeki TÜRSAB ihalesinin iptali ile sonuçlanmıştı. Ancak, Pamukkale örenyeri bu ilk anlaşma tarihinden sonra devredildiği için davaya dahil olmadı. Buna rağmen, Danıştay’ın görüşü emsal teşkil ettiğinden, açılacak bir davanın ilk duruşmasında, TÜRSAB ihalesinin iptali söz konusu olabilirdi. Şu anda diğer 48 örenyeri ile birlikte, Pamukkale örenyeri işletmesi Ankara 3.İdare Mahkemesi’nin Nisan 2015 tarihli kararına rağmen TÜRSAB tarafından işletiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu