REKLAMI GEÇ

Hafize Kurban’ın katil zanlısı eşi 2. kez hakim karşısında

Hafize Kurban’ın katil zanlısı eşi 2. kez hakim karşısında

Boşanma aşamasında olduğu eşi Hafize Kurban’ı (23) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Uğur Kurban’ın (24), ikinci duruşması yapıldı. Duruşmada Hafize Kurban’ın yakınları şahit olarak dinlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2020 Cuma, 17:59

Pamukkale’nin İncilipınar Mahallesi’nde 2 çocuk annesi eşi Hafize Kurban, boşanma aşamasında olduğu eşi Uğur Kurban tarafından sokak ortasında boğazından bıçaklanmış, yaralı halde hastaneye kaldırılan genç kadın kurtarılamamıştı.

Tasarlayarak adam öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Uğur Kurban’ın Denizli 6 Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görüldü.

Duruşmada Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık, annesi Huriye Balık, kardeşi Hacer Balık ve Habibe Pelit şahit olarak dinlendi. Müşteki sıfatıyla ifade veren Kurban’ın yakınları, Uğur Kurban’ın Hafize Kurban’ı tasarlayarak öldürdüğünü iddia etti, şikayetçi oldu.

Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık ifadesinde “Uğur Kurban kızımın bir başkasıyla görüştüğünü ve elinden kimsenin kızımı alamayacağını söyledi. Uğur Kurban’ı eve çağırdığımda kızımın boğazına yapıştı ve yumruk vurdu. Ben araya girerek ayırdım. O sıra kızım evden kaçtı. Akşama kadar birçok yerde kızımı aradım. Kızım akşam Devlet Hastanesi’nde olduğunu söyledi. Karakola götürmüşler ben de gidip kızımı aldım karakoldan. Uğur Kurban’a nasihat ettim, ‘Her şey düzelir, düzelmezse de boşanabilirsiniz’ dedim. Kızımı evime getirdikten yarım saat sonra Uğur Kurban geldi. Kendi babası Uğur Kurban’ı götürdü ancak hala evimizin bulunduğu sokakta beklemeye devam ettiler. Markete gitmek için dışarı çıktığımda Uğur Kurban bana küfürler savurdu. Bunlar yaşandıktan 4 gün sonra Uğur Kurban’ın ev sahibi beni aradı. Evi Uğur Kurban’ın boşalttığını ve benim de evi temizlemem gerektiğini söyledi. Kızım Hafize ve eşimle birlikte evi temizlemek için Uğur Kurban’ın evine gittik. Uğur Kurban eve gelerek kızımla konuşmak istedi. Önce biraz konuştular sonra dışarı çıktılar. Kızımın kucağında küçük torunum vardı. Uğur Kurban ısrarla kızıma çocuğu bırakmasını söyledi ancak kızım çocuğunu bırakmadı. Dışarı çıkmalarından 5 dakika sonra çığlık sesleri geldi. Yanlarına gittiğimde kızım kanlar içinde ‘kurtarın, yaşamak istiyorum’ diyordu. Sanık Uğur Kurban çocuklarının önünde kızım Hafize Kurban’ı katletti” dedi.

“KIZIMI KANLAR İÇİNDE GÖRDÜM”
Anne Huriye Balık ise ifadesinde sanığın kızını hunharca ve tasarlayarak öldürdüğünü belirterek, “Böyle bir şey olacağını tahmin bile etmiyorduk. Çünkü olaydan 1 gün önce Uğur Kurban bizden helallik istedi ve bizimle güzel güzel konuşarak güvenimizi kazandı. Ama ardından kızımı öldürdü. Keşke boşasaydı ve bitirseydi evliliğini. Uğur Kurban beni de arayarak ‘Benim elimden Hafize’yi kimse alamayacak’ diyerek tehdit etmişti. Olay günü çığlıkları duyarak çıktığımızda kızımın boğazının kesildiğini gördük boğazından kanlar akıyordu. Torunlarım bu olaya şahit oldu. Büyük torunum yolda el ele tutuşan anne çocuk gördüğünde ağlıyor” dedi.

“ÇOCUĞUNUN AĞZINA ACI BİBER SÜRDÜ”
Hafize Kurban’ın kardeşi Hacer Balık da ifadesinde, kardeşi ile kocasının sık sık kavga ettiklerini söyledi.

Hacer Balık, “Hafize ve ben birbirimize çok yakındık. Her şeyini bana anlatırdı. Uğur Kurban ile sürekli kavga ederlerdi ve Uğur Kurban Hafize’ye daha önce de boğazına makas dayayarak şiddet uygulamıştı. Uğur Kurban kendi çocuklarına da şiddet uygulardı. Kız çocuğuna daha çok şiddet gösterirdi. Uğur Kurban’ın sıklıkla kullandığı bir küfrü kullandığı için çocuğunun ağzına yetişkin insanların bile yiyemeyeceği biberi sürmüştü” dedi.

HAKİM KATİL ZANLISINI SUSTURDU
Hacer Balık’ın ifade verdiği sırada söz almadan araya giren katil zanlısı Uğur Kurban hakim tarafından susturuldu.

“ABLAN BAŞKA KOCAYA KAÇTI DEDİ”
Dinlenen son şahit diğer kardeşi Habibe Pelit ise, sık sık ablası ile telefonda konuştuklarını belirterek, “Ben yine böyle bir günde ablamı aradım. Telefona Uğur Kurban çıktı ve bana ‘Ablan başka kocaya kaçtı’ dedi. Eşimle birlikte babamın evine gittiğimde babam ablamı arıyordu. Ablam bulunduktan sonra birkaç gün bende kaldı. Ablamı daha önce başka bir erkekle gördüğüm iddiaları doğru değildir. Bahsi geçen olayda ablam ve tanımadığım erkek şahıs yalnız değildi. Ablamın arkadaşı da yanlarındaydı ve erkek şahısın ablamın arkadaşının akrabası olduğunu öğrendim” dedi.

Müştekilerin dinlenmesinin ardından devam edilen duruşma 28 Şubat’a ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu