REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi engellilerin yanında

Pamukkale Belediyesi engellilerin yanında

Pamukkale Belediyesi engellilere yönelik projelerini sürdürüyor. İlçe sınırları içinde yaşayan engellilerle yakından ilgilenen Pamukkale Belediyesi, akülü ve tekerlekli sandalye, hasta yatağı, baston ve saat desteği verdi. “Engellilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz“ diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu desteklerin artarak süreceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2016 Çarşamba, 12:05

Sosyal belediyecilik çalışmalarına önem veren Pamukkale Belediyesi, rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında engellilere verdiği desteklerle de dikkat çekiyor.

TALEPLER İNCELENİYOR
Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde yapılan başvurular inceleniyor. Bu araştırma sonunda ihtiyaç sahibi olan engellilere tekerlekli ve akülü sandalye, yürüme bastonu, konuşan saatin yanı sıra evde yatalak hastalara hasta yatağı temin ediliyor. Pamukkale Belediyesi, kurulduğu günden bu yana 24 kişiye tekerlekli sandalye, 13 kişiye akülü tekerlekli sandalye, 25 kişiye hasta yatağı, 19 görme engelliye yürüme bastonu, 2 kişiye ise yürüteç verdi.

BASKETBOL TAKIMI KURULDU
Pamukkale Belediyesi engellilere sadece malzeme desteği sağlamakla yetinmedi. 2015 yılında kurulan Pamukkale Belediyesi Spor Kulübü’nün ilk branşını tekerlekli sandalye basketbol takımını kurarak aktif hale getirdi. 2014 yılında kurulan ilçe belediyeleri arasında ilk kurulan kulüplerden biri Pamukkale Belediyesi oldu. Pamukkale Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 2 sezondur Garanti Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele ediyor. Takımda 20’ye yakın sporcu yer alırken, Meryem Tan geçen sezon milli takıma kadar yükselme başarısını göstermişti. Ayrıca engelli milli sporculara da destek sağlanıyor.

“ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kuruldukları günden bu yana engelli vatandaşlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını belirterek, engelli vatandaşların topluma kazandırılması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

“Hepimiz engelli adayıyız” diyen Başkan Gürlesin, “Biz belediye olarak engelli vatandaşlara ayrı bir önem veriyoruz. Onların topluma kazandırılması konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa imkanlarımız dahilinde hepsini karşıladık. Engelli gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak için spor kulübü kurduk. Burada tekerlekli sandalye basketbol takımımız var ve bu takım bölgesel ligde mücadele ediyor. Biz Pamukkale Belediyesi olarak her zaman engellilerimizin yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu