REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de 128 maddelik yasak

Pamukkale’de 128 maddelik yasak

Pamukkale Belediye Meclisi, belediyenin 128 maddeden oluşan “Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’ni görüştü. İçkili ruhsat kapsamı dışındaki tüm işyerlerinde alkol almayı yasaklayan 28. madde meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. CHP’li üyeler maddenin kaldırılmasını talep ederken, Gürlesin İzmir Belediyesi’nin yönetmeliğinde de aynı maddenin olduğunu savundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Mart 2016 Cuma, 08:45

Pamukkale Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarının son birleşiminde, Pamukkale Belediyesi’nin Emir ve Yasaklar Yönetmeliğini görüştü. CHP’li belediye meclis üyelerinin, Pamukkale Belediyesi’nin 128 Maddeden oluşan Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin 28. maddesinin kaldırılması talebi mecliste gerginliğe neden oldu.

pamukkale-belediye-meclisi-yasaklar-yonetmeligi-ic-2

YANLIŞI ONAYLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM
CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, “Emir ve Yasaklar Yönetmeliği”nin 28. maddesinde yer alan “İçkili ruhsat kapsamı dışında kalan tüm işlerlerinde içki içmek ve içki içene müsamaha etmek yasaktır” ibaresinin yanlış anlaşılacağını ileri sürdü. Doğan, “Bir avukat bürosunda arkadaşlarına içki ikram edemeyecek mi? Böyle bir yasak doğru değil. Yönetmelik, başka belediyelerin yönetmeliklerinden kes yapıştır yapılarak, özensiz hazırlanmış bir yönetmelik” diyerek grup olarak ret oyu vereceklerini belirtti.

UYGULANMASI MÜMKÜN OLMAYAN MADDELER VAR
MHP Grup üyesi Ahmet Durmaz ise yönetmelikte bazı maddelerin sırf yazmış olmak için yazıldığı, uygulanamayacağını ileri sürdü. Durmaz, MHP grubu olarak buna rağmen yönetmeliğe evet dediklerine söyledi.

pamukkale-belediye-meclisi-yasaklar-yonetmeligi-ic-1

İZMİR BELEDİYESİNDE DE AYNI YASAK VAR
Yönetmeliğin iyi niyetle hazırlandığını, ilçenin huzuru ve vatandaşların talebi doğrultusunda maddelerin oluşturulduğunu söyleyen Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, CHP’nin kaldırılmasını talep ettiği 28. madde ile ilgili eleştirilere, “Aynı yasak İzmir Belediyesi’nde de var. 26 belediyenin yönetmeliğini inceledik ve onlardan da yararlandık. 26 belediyede sorun olmadan uygulanan bir madde bizde niye sorun olsun. Bu maddeler iyi niyetli hazırlanmıştır. Amacımız vatandaşların huzurunu sağlamak” dedi.

pamukkale-belediye-meclisi-yasaklar-yonetmeligi-ic

8 RET OYUNA KARŞILIK 23 EVET
Pamukkale Belediyesi’nin 128 maddelik “Emir ve Yasaklar Yönetmeliği”nde bulunan bazı maddelerde değişiklik yapılarak meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Yönetmelik, CHP’li üyelerin ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP gurubunun onayı ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu