REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de sinekle mücadele başladı

Pamukkale’de sinekle mücadele başladı

Pamukkale Belediyesi, yaz aylarında yaşanan sinek sorununun önüne geçmek için şimdiden önlem alıyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarına başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2019 Perşembe, 10:09

Pamukkale Belediyesi, yaz aylarında en çok şikayet konusu olan sinekle mücadele konusunda kış aylarından tedbir almaya başladı.

Pamukkale Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde bulunan rögar kapaklarından kanalizasyon sistemini ilaçlayarak sineklerin oluşumunu engellemeye çalışıyor.

Ekipler ayrıca vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler üzerine ev ve iş yerlerinde de böcek ve farelere yönelik ilaçlama yapıyor. Sinekle mücadelede, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan, termal sisleme yöntemi kullanılıyor. Sürdürülen kışlık mücadele kapsamında ilçe sınırlarında bulunan yaklaşık 55 bin rögar kapağında ilaçlama yapıldı. Bunlarla birlikte açıktaki su birikintileri, kanallar, foseptikler de düzenli olarak ilaçlanıyor.

MÜCADELE KIŞ AYLARINDA DA SÜRÜYOR
Yaz aylarında vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan olan sineklerle mücadelenin 12 ay boyunca devam ettiğini söyleyen Pamukkale Başkanı Avni Örki, “Sinekler, kış aylarının gelmesiyle, çevre sıcaklığına göre daha sıcak yerlere, özellikle yağmur ya da kanalizasyon büzlerine gizlenerek, buralarda larva süreçlerini sürdürmektedirler. Pamukkale Belediyesi olarak bizlerde, sivrisineklerin, barınak olarak kullandıkları kanalizasyon sistemi, yağmur kanalı ve foseptiklerde düzenli olarak ilaçlama yapıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak, tüm hizmetlerimizi yerine getirirken, insan ve hayvan sağlığı noktasına büyük önem gösteriyoruz. Hizmetlerimizde dünya standartlarını yakalayarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermenin çabasını gösteriyoruz. Önceliğimiz, Pamukkalelilerin sağlığı, mutluluğu ve huzuru olmaya devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 33Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 18 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 35Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu
24 Mayıs 2024 Cuma 14 26Parçalı Bulutlu