REKLAMI GEÇ

Pamukkale’ye yapılacak 10 pazar yerinin temeli atıldı

Pamukkale’ye yapılacak 10 pazar yerinin temeli atıldı

Pamukkale Belediyesi, 10 mahallede daha kapalı pazar yeri ve sosyal tesis yapılıyor. Irlıganlı, Pamukkale, Kocadere, Develi, Goncalı, Eldenizli, Haytabey, Akdere, Eymir ve Karataş’a yapılacak pazaryerlerinin toplu temel atma töreni yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2024 Cuma, 17:56

Pamukkale Belediyesi’nin 10 adet kapalı pazar yeri ve sosyal tesisin toplu temel atma töreni Irlıganlı mahallesinde yapıldı. Törene AK Parti Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak konuşma yapan MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Irlıganlı mahallesinin ihtiyacı olan kapalı pazar yerinin temelinin atılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Yaşanan doğal afetler bu hizmetin gecikmesine sebep oldu. Hem Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile Irlıganlı çok daha gelişmiş bir yere dönüştü. Avni başkanımız 5 yıl ilçemize şerefle görev yaptı. Ben sadece siyasetçi olarak değil bir vatandaş olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Halil Pekdemir’e de başarılar diliyorum. 31 Mart seçimlerinde Cumhur kazanacak, biz kazanacağız. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınların anneler gününü kutluyorum” dedi.


Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki “Irlıganlı’nın yeri bizim gönlümüzde hep farklıdır. Burası ile ilgili hayallerimiz vardı. Ama şartlar bu hayalleri ertelenmesine neden oldu. Ama çok şükür ki aynı anda 10 mahallede yapılacak olan pazar yeri ve sosyal tesisin temelini atmak nasip oldu. Irlıganlı, Pamukkale, Kocadere, Develi, Goncalı, Eldenizli, Haytabey, Akdere, Eymir, Karataş pazaryerlerinin temelini atıyoruz. Bu 10 adet kapalı pazaryerinin maliyeti 75 milyon TL. Bu projeyi hayata geçirmeden önce AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayımız Halil Pekdemir ağabeyimle görüştük. ‘Bu işin finansmanını ayarladık. İhalesini de yapıyoruz, eğer sen tamam diyorsan düğmeye basalım’ dedik. Hatta güzel bir slogan da bulduk, ‘Temeli bizden gerisi Halil Pekdemir’den’. Biz öyle kafamıza göre hareket etmedik. AK Parti’de hizmetlerde devamlılık esastır. Cumhur İtifakı’mız da halkı kandırmak olmaz. Seçim odaklı bir hareket yapmış olsaydık, bu temel atmayı seçim sonrasına bırakırdık. Vatandaşımız zarar görmesin diye biz bu kararı verdik. Rabbim inşallah hayırlara tamamlanmasını nasip etsin. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

HEPİMİZ HİZMET EDİYORUZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bugün 10 tane pazar yerinin toplu temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Avni başkanım aday olmayacağını bildiği halde devam etti, Halil Pekdemir ağabeyimiz aday olarak açıklandığında ona da söyledik. Kendisi ‘Ben zaten hizmet etmeye geliyorum. Bu işler iki başkanla yapılmış olur, daha hayırlı olur’ dedi. Halil Pekdemir, göreve geldiğinde burayı bitirecektir ayrıca 5 yılda güzel hizmetler yapacağından hiç şüphemiz yok. Burada yapılacak olan futbol sahamızın da ihalesi dün gerçekleşti. Irlıganlı için o sahamızı da yapacağız. Allah’ım Irlıganlı’ya birçok hizmet yapmayı da nasip etsin. Avni Başkanım başkanlık sürecimin son anına kadar hizmet etmeye devam edeceğim dedi. Ben Avni başkanıma teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök de yaptığı konuşmada, “Avni Başkanımız hep böyle yapıyor. Geçen ay da 32 tane spor tesisinin açılışını yapmıştı. Hepsini bir seferde açıyor. Ben Avni Başkanımıza bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim partimiz için hizmetler bir bayrak yarışı şeklinde. Avni Başkanımız son ana kadar çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca bugün çalışan kadınlar günü, bu vesileyle tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum. Temeli bugün atıyoruz inşallah kısa bir sürede de hepsinin inşaatı tamamlanacaktır. İnşallah 5 ay sonra hepimiz burada pazara gelmiş olacağız” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de “Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki ile Halil Pekdemir abimiz bayrak değişimi yapıyor ancak ikisi de bugün yan yana, kol kola hizmete devam ediyor. Irlıganlı bizim için çok önemli. Burada Hasan Yılmaz başkanım bizim abimiz ondan çok şey öğrendik. Irlıganlı, Pamukkale ovasının merkezi, Hasan Yılmaz’ın yaptığı yolları, okulları görüyoruz. Değerli başkanımız Avni Başkanımıza da hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca güzel hizmetler yaptı ilçemize. Halil Pekdemir başkanımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu. AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Bugün temel atmadan ziyade mevcut Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki ile Pamukkale Belediye Başkan adayımızın Halil Pekdemir muhteşem bir birlikteliğini, mesele memleket meselesiyse gerisinin teferruat olduğunu bize gösteriyorlar. Burada göreve gelen başkanımıza başarılar diliyoruz ancak daha önemli bir tebriki de mevcut başkanımız Avni Başkan’a yapıyoruz. O adam gibi adam, ben onun bu duruşunu tebrik etmek, takdir etmek istiyorum. O’nun gelecekte yürüyeceği önemli yollar olacağına inanıyorum. İnşallah bugün 5600 metre kare toplam kapalı alanı olan ve 10 mahallemizde hayata geçecek sosyal tesislerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Irlıganlılı hemşehrilerimiz sizler inandınız, yaparsa Osman Zolan, Avni Örki ve Halil Pekdemir yapar dediniz ve bu yapılar hayata geçti” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde tesislerin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.


10 MAHALLEYE 75 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Pamukkale Belediyesi tarafından 10 mahalleye 10 adet kapalı Pazar yeri ve sosyal tesis yapımına başlandı. Proje kapsamında Irlıganlı, Pamukkale, Kocadere, Develi, Goncalı, Eldenizli, Haytabey, Akdere, Eymir ve Karataş mahallelerine kazandırılacak olan tesislerde pazarcı ve müstahsil alanları ile dükkânlar, kadın-erkek ve engelli tuvaletleri, Mescit ve çok amaçlı odalar yer alıyor. Toplam 5 bin 600 metrekare kapalı alanda gerçekleşecek olan projenin maliyeti 75 milyon TL olurken, tesislerin 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu