REKLAMI GEÇ

Patifest’te, Başkan Örki’den Neşet Ertaş sürprizi

Patifest’te, Başkan Örki’den Neşet Ertaş sürprizi

Pamukkale Belediyesi tarafından “Denizli Patifest 2022” birbirinden güzel etkinliklerle geçtiğimiz pazar günü gerçekleşti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale katılım yoğun oldu. Hayvan haklarına farkındalığı arttırmak için düzenlenen festivale, Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın “Yolcu” türküsü damgasını vurdu. Neşet Ertaş’ın ölüm yıl dönümünde çalan türkü hayvan haklarını da değinmesiyle günü anlamlandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2022 Pazartesi, 15:39

Pamukkale Belediyesi ve Sempati Hayvanları Derneği iş birliği ile Akutpark’ta düzenlenen “Denizli Patifest 2022” hayvanseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Halk Ozanı Neşet Ertaş’ta ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Başkan Avni Örki’nin de isteğiyle çalan “Yolcu” türküsüyle büyük usta anıldı.

“BÜYÜK HİSSİYATLA YAZILMIŞ BİR TÜRKÜ”

Neşet Ertaş’ın türküsü eşliğinde konuşma yapan Başkan Örki; Neşet Ertaş’ın türküde geçen dizeleri büyük bir hissiyatla yazdığını belirtti.

Başkan Örki, “Denizli’deki hayvansever derneklerimizle dirsek dirseğe bu güzel projeye imza atıyoruz. Bu proje keyif aldığımız projelerin başında yer alıyor. Sizlerin can dostlarınıza buraya gelmeniz bu programı daha da anlamlandırıyor. Girişte rahmetli Neşet Ertaş’ın ‘Yolcu’ türküsünün melodisiyle beni karşıladılar. Bugün onun ölüm yıl dönümü, o büyük ozan ‘Ben öldüğümde öldü demeyin yoruldu gitti deyin’ demiş o da yorulup gitti öyle anıyoruz. O melodisinde de tam denk geldi ‘Yolcu’ türküsünde dünyaya gelen yolculuğu bize anlatıyor. Sadece insanlardan değil hayvanlardan da bahsediyor. İnsanoğluna yüklenmiş olan sorumluluklardan bahsediyor. Büyük ozan diyor ki ‘Sırtında yük taşıyan bir hayvan görsem sanki onu ben taşıyorum zannederim’ne kadar yürekten hissetmiş. O türkünün içerisinde bizim hayvan dostlarına çok iyi bakmamız gerektiğini onların bize birer emanet olduğunu vurguluyor” dedi.

“CAN DOSTLARMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Başkan Avni Örki, hayvanlar ve insanların bu coğrafyayı birlikte paylaştığını ve onlara da sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Bu coğrafyayı birlikte paylaşıyoruz şu havayı teneffüs ediyoruz. İnsanlar ve hayvanlar bu dünyayı birlikte yaşıyor ve paylaşıyor. Can dostlarımıza sahip çıkalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu