REKLAMI GEÇ

Pekdemir ile Pamukkale engel tanımayacak

Pekdemir ile Pamukkale engel tanımayacak

Cumhur İttifakı’nın Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak projelerle geliyor. Daha sosyal bireyler olmalarına yardımcı olacak engellilere özel projeleri ile Pamukkaleli tüm yurttaşların önündeki engeller kalkacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mart 2024 Pazartesi, 13:36

31 Mart Yerel Seçimleri ile Pamukkale Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı planlayan AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, bölgede yaşayan engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyalleşmelerine destek olmak amacıyla sosyal ve yapısal projelerini açıkladı. Pekdemir, engellilere özel hayata geçirilecek proje kapsamında farklı mahallelerde yapılacak engelsiz parklar sayesinde farklı yaş gruplarındaki engellilerin rahatlıkla keyifli vakit geçirebileceklerini söyledi.

 

ÖZEL TASARLANMIŞ OYUN VE EĞLENCE ÜNİTELERİ
AK Partili Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir’in açıkladığı projeye göre bu parklarda, engellilerin kullanımına özel tasarlanmış oyun ve eğlence üniteleri ile açık hava spor grupları bulunacak. Ayrıca Pamukkale’de açılacak tekerlekli sandalye tamir atölyesi sayesinde, sandalyeleri hasar gören veya bakıma ihtiyaç duyan tüm engellilerin ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanarak engelli bireylere büyük bir ekonomik destek de sağlanmış olacak.

 

GÖRME ENGELLİLER İÇİN ŞEHİRDE YAŞAM EĞİTİMLERİ
Pekdemir’in projesinde, görme engelliler için düzenlenecek şehirde yaşam eğitimleri ile farklı yaş gruplarındaki görme engelli vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracak teorik ve pratik eğitimler de bulunuyor. Özellikle görme engelliler için sokakta yürüme teknikleri, yönlendirme sistemleri ve temel beceri kazandırma gibi konular ele alınarak görme engelli bireylerin daha bağımsız bir şekilde hareket etmesi hedefleniyor. Bu eğitimlerden de engelli bireyler ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

PAMUKKALE ENGELSİZ OLACAK
“Pamukkale bundan sonra engel tanımayacak” diyen AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, projelerin engelsiz parklar, tekerlekli sandalye tamir atölyesi ve şehirde yaşam eğitimleri ile herkes için erişilebilir bir şehir inşa edilmesine katkıda bulunacağını belirtip, “Engelli bireyleri topluma entegre etmek adına yapılan bu projeler, onların daha fazla sosyal aktiviteye katılımlarını sağlayarak hem ruhsal hem de fiziksel anlamda gelişmelerine yardımcı olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu