REKLAMI GEÇ

Proje 16 mahallede uygulanacak

Proje 16 mahallede uygulanacak

Pamukkale Belediyesi köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen 16 yerde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için “Ücretsiz Tip Proje” uygulaması başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2019 Çarşamba, 15:28

2014 yılında Denizli Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte Pamukkale İlçesi’nde 16 köy, mahalle statüsüne dönüşmüştü. Pamukkale Belediyesi bu mahallelerde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için “Ücretsiz Tip Projesi” başlattı. Belediye bu kapsamda 48 ayrı proje hazırlattı. Belediye Başkanı Avni Örki, projelerin ücretsiz olarak belediyeden temin edilebileceğini söyledi.

Buna göre Pamukkale ilçe sınırları içinde yer alan Akçapınar, Akdere, Belenardıç, Çeşmebaşı, Develi, Eldenizli, Eymir, Güzelpınar, Haytabey, Karataş, Kavakbaşı, Kocadere, Kurtluca, Küçükdere, Yeniköy ve Yukarışamlı kırsal alanlardaki mahalleler “Ücretsiz Tip Proje” uygulamasından yararlanabilecekler.

Belirtilen mahallelerde 36 metrekareden başlayıp 450 mekrekareye kadar konut, besihane, tarımsal depo, atölye, pazaryeri, camii gibi fonksiyonlarda toplamda 48 tip proje hazırlandı. “Ücretsiz Tip Proje”den faydalanmak isteyen vatandaşlar, tapu ve parsel bilgileri ile Pamukkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yaparak istediği tip projeyi ücretsiz olarak alıp, uygulatabilecek.

“AMAÇ KAÇAK YAPILAŞMAYI ÖNLEMEK”
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe genelinde kaçak yapılaşma konusunda hassasiyetle çalışıldığını belirterek, “Özellikle daha önce köy olan ve büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen kırsal kesimlerdeki yerlerde yapılacak olan yeni binalar için hazırlanan tip projeler vatandaşlarımıza verilmeye başlandı. Vatandaşlarımız ihtiyacına uygun olan tür ve metrekarelerdeki tip projeleri ilgili müdürlüğümüzden alabilecek. Bu halkımıza inşaat yaparken önemli bir destek sağlamış olacak. Bu sayede hem kaçak yapılaşma önlenirken hem de daha güzel bir Pamukkale ilçesi oluşturma yolunda adım da atılmış olacak. Adı geçen mahallerde yaşayan vatandaşlarımız bina inşa etmeden önce belediyemize başvurarak ücretsiz projelerin içinde istediğini seçerek kullanabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mart 2024 Salı 7 20Parçalı Bulutlu
20 Mart 2024 Çarşamba 8 13Yağmurlu
21 Mart 2024 Perşembe 4 15Çok Bulutlu
22 Mart 2024 Cuma 4 16Yağmurlu
23 Mart 2024 Cumartesi 3 17Parçalı Bulutlu