REKLAMI GEÇ

Sağanak sonrası oluşan sel Akköy ve Karahayıt’a büyük zarar verdi

Sağanak sonrası oluşan sel Akköy ve Karahayıt’a büyük zarar verdi

Akköy’de şiddetli yağış sonrası oluşan sel baskınında ev ve araçlar sular altında kaldı, ahırlarda mahsur kalan hayvanlar telef oldu. Karahayıt’ta sel suları bir restoranı yuttu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2023 Çarşamba, 23:09

Denizli’de öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış, il merkezinin yanı sıra ilçelerde de sel baskınlarına neden oldu. Dolu ve sel baskınlarının büyük yıkıma neden olduğu merkezlerin başında Pamukkale ilçesine bağlı kırsal Akköy Mahallesi geldi. Şiddetli yağışın ardından mahallenin ortasından geçen dere yatağı taştı.

Sel baskınları nedeniyle dere kenarında bulunan ev ve araçlar sular altında kalırken, ahırlarda mahsur kalan çok sayıda hayvan telef oldu. Sel nedeniyle mağdur olan vatandaşların yardımına koşan ekipler, bölgede oluşan yaraların sarılması için çalışmalara başladı.

KARAHAYIT’TA RESTORAN SEL SULARININ ALTINDA KALDI
Denizli’nin gözde turizm noktalarından biri olan Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’nde sel önüne ne geldiyse aldı götürdü.
Birçok vatandaşın korkuyla kaçıp yüksek noktalara sığındığı sel felaketinde, çok sayıda ekip bölgelere giderek müdahalelere başladı. Tam o esnada yüksek noktalardan gelen metrelerce yükseklikteki sel suları, önündeki ağaçları bile devirip süratle ilerledi. Bir restoranın da kısmen yıkılıp selle birlikte gözükmediği o anlarda ise vatandaşlar korku dolu saniyeler yaşadı.


Yaşadıkları korku dolu anları anlatan mahalle sakinlerinden Kenan İçen, “Uzunpınar Mahallesi’nden gelen sel, Karahayit Mahallemize kadar ulaştı. Burada bir restoranın içerisine sel girdi. Restoran kısmen yıkıldı ve kullanılmaz hale geldi. Allah bir daha böyle afat vermesin” dedi.
DENİZLİ (İHA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu