REKLAMI GEÇ

Bu kez eşi de vardı

Bu kez eşi de vardı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Bilgilendirme Toplantıları kapsamında düzenlediği ilçe turlarında son olarak Sarayköy’ü ziyaret etti. Sarayköy’ün uyuyan bir dev olduğunu belirten Kaymakam Zolan’ın 12. durağı olan Sarayköy Gezisi’ne Başkanı Zolan’ın eşi Berin Zolan da katıldı.

/ DENİZLİHABER / 21 Mart 2013 Perşembe, 21:45

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir bilgilendirme gezilerinin 12. Durağı Sarayköy oldu. Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berin Zolan ile birlikte gittiği Sarayköy’de Kaymakam Aydın Apak’ı makamında ziyaret etti.

Sarayköy hakkında bilgi veren kaymakam Apak, büyükşehir ile birlikte uyuyan dev olarak adlandırdığı Sarayköy’ün uyanacağını söyledi. Apak: “ 3 milyar doların üzerinde bir yatırımın Sarayköy’e yapılması bekleniyor. Türkiye’nin önde gelen dev kurumları yatırım için Sarayköy’ü tercih edecek. Ancak biz bu yatırımların daha hızlı gelmesini ve daha da büyümesini istiyoruz. Bunun yolu ise büyükşehirin getirilerinin Sarayköy’de hissedilmesi ile mümkündür. Büyükşehir Denizli’ye en yakın ilçelerden biri, dolayısıyla Büyükşehir en çok Sarayköy’e yarayacak” dedi.

“Sarayköy’ün kaybettiğini geri alacak”

Kaymakam Apak’ın Sarayköy’ün en büyük sıkıntılarından birinin içme suyu ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine Başkan Zolan, “ Biz Büyükşehir ile birlikte bu tür sorunların üstesinden geleceğiz. Özellikle su gibi insani bir ihtiyacın bizim için önceliği var. Akbaş Barajı bitmek üzere. Cazibeli su kaynağımız, ilimizin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak. Sarayköy’ün de su sorununu ortadan kaldıracağız. Bu gezilerimizin amacı bu tür sorunları yerinde tespit etmek ve zaman kazanmak. Sorunlar tespit ediliyor, öncelikler belirleniyor ve planlamalar şimdiden yapılıyor. Bizden sonra buraya teknik ekiplerimiz gelecek ve yerinde incelemeler yapacaklar. Hep birlikte sorunları tek tek çözeceğiz” diye konuştu.

Karaköse ağırladı
Başkan Zolan’ın bir sonraki durağı ise Sarayköy Belediyesi oldu. Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse tarafından kapıda karşılan Başkan Zolan, Karaköse’ye çiçek takdim etti. Başkanlık makamında yaptığı konuşmada Büyükşehirden en fazla yararlanacak ilçeler arasında Sarayköy’ün yer alacağını dile getiren Başkan Zolan, büyükşehirle birlikte Sarayköy’ün şaha kalkacağını söyledi.

Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse ise ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Başkan Zolan’a bir plaket takdim etti.

“Minibüsçü esnafımız rahat olsun”

Belediye ziyareti sonrası Sarayköy’de esnafları tek tek gezen Başkan Zolan karşılaştığı vatandaşlar ile de bol bol sohbet etti. Saröyköylüler tarafından büyük ilgi gösterilen Başkan Zolan, Sarayköylü minibüsçüler ile de bir araya geldi. Büyükşehir ile birlikte yolcu taşıma sisteminin değişip değişmeyeceğini soran minibüsçülerin kaygılarını sonlandıran Başkan Zolan; “İçiniz rahat olsun. Bizim ne Sarayköy’ün ne de başka bir ilçenin, beldenin veya köyün yolcu taşıma işini yapmaya niyetimiz yok. Bu işi bugüne kadar zaten siz layığı ile yapıyorsunuz. Gittiğim her yerde minibüsçü arkadaşların bu tür kaygılar taşıdığını görüyorum. Kafaları karıştıracak söylentiler çıkaranlar var. Hiç kimsenin söylediğine itibar etmeyin. Ben Denizli Belediye Başkanı olarak size şunu tavsiye ediyorum. Siz işinizi iyi yapmaya bakın, yatırım yapacaksanız yapın. Yolcularınızın konforunu nasıl yükseltebilirsiniz bunları düşünün. Bir kez daha yineliyorum, bizim Sarayköy’e veya başka bir yere otobüs seferleri başlatmak gibi bir niyetimiz yok. İçiniz rahat olsun” dedi.

Başkan Zolan’ın açıklamalarını sevinçle karşılayan minibüsçüler, Büyükşehir ile birlikte Sarayköy Otobüs Terminali’nin fiziki yapısının iyileştirilmesi dileğinde bulundular.

Büyükşehir en çok köylere kazandıracak

Tüm gün boyunca esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Zolan, akşam da Belediye Düğün Salonu’nda Saraykölüler ile Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya geldi. Büyükşehirin Denizli’ye ve Sarayköye kazanımlarını anlatan Başkan Zolan, konuşmasına salonu hınca hınç dolduran vatandaşlara teşekkür ederek başladı.

Konuşması sık sık tezahüratlar ile kesilen Başkan Zolan, “ Bu gün Sarayköy’de inanılmaz güzel bir gün geçirdik. Burası benim eşimin memleketi. Sarayköy’ün benim için ayrı bir önemi var. Eşim ilk defa benimle birlikte bir ilçe gezisine katıldı. Gün boyunca bize gösterilen ilgi bizi çok mutlu etti. Sıcak ilgilerini esirgemeyen, bu keyfi bize yaşatan tüm Sarayköylü dostlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehiri anlatmaya, ihtiyaçları yerinde görmeye geldik. İyi ki gelmişiz. Sarayköylülerimizin beklentileri büyük. Merak etmeyin tüm beklentilerinizi öncelik sırasına göre bir bir yerine getireceğiz. Büyükşehirle birlikte Denizli Kazanacak, Sarayköy kazanacak” dedi.

Hayvancılığa destek olacağız

Büyükşehir yasası ile en büyük kazanımı köyler elde edecek diyen Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Eskiden sadece İl Özel İdaresi kaynakları ile hizmet alan köylerimiz yasa ile birlikte hem bağlı bulundukları ilçeden hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alır hale gelecek. Yani hizmet noktası ikiye çıkıyor. Günlük ihtiyaçlarınızı ilçe belediyeleri karşılarken Büyükşehir belediyesi ise daha büyük işlere imza atacak. Kanalizasyon, arıtma, yol gibi ihtiyaçları Büyükşehir karşılayacak. Yasada çok açık ifadeler yer alıyor. Ev yapmak istediğinizde sizler için farklı tip projeler üretilecek. Siz bunlardan istediğinizi seçebileceksiniz ve bunun için herhangi bir bedel ödemeyeceksiniz. Yasa Büyükşehir belediyelerine hayvancılığı ve tarımı destekleme yönünde de yetkiler veriyor. Gittiğimiz her yerde bize soruyorlar, hayvancılık yapanların durumu ne olacak diye. Biz de hep aynı şeyi söylüyoruz. Kafanızı karıştırmak isteyenler var. Büyükşehir olunca hayvancılık yapılmayacak diyenler var. Buna itibar etmeyin. Şu an Denizli merkezde 1600 ahırımız var ve biz bunların ilaçlamasını ücretsiz yapıyoruz. Kimse size burada hayvan besleyemezsin demez. Yeter ki komşunuza saygı gösterin, rahatsız etmeyin, sağlıklı temiz bir şekilde işinizi sürdürün. Siz isterseniz, talep ederseniz, ben yerleşim alanı dışında bu işi yapmak istiyorum, hayvan sayımı arttırmak istiyorum, burası bana yetmiyor derseniz, biz o zaman size tüm desteği vermeye hazırız. İçiniz rahat olsun.”

Yorumlar

Mesut Aydin   -  Bağlantı 22 Mart 2013, 11:37

Sarayköyden başlayan Denizli şehiriçine gelen ve Kocabaşa kadar uzanan (Beylerbeyi-Yeni Bölge Hastanesi-Albayrak-Yenişehir Koşuyolu-Akkonak-Çınar-Üçgen-Sevindik hattı ve devamı istikametinde, şehiriçinde bir hattı İzmir yolundan Bağbaşına, bir hattı Pamukkale-Karahayıta gelen) raylı ulaşım sistemi kurulmasıyla ilgili proje çalışmaları olduğu söyleniyor..Müthiş bir şey olur..Denizli ye yakışır..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı