REKLAMI GEÇ

Üç yıl avlamak yasak

Üç yıl avlamak yasak

Denizli İl Özel İdaresi, Sarayköy Avcılar ve Atıcılar Kulübü ile Orman Teşkilatı’nın 5 yıl önce başlattığı ‘Keklik Üretim’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında üretilen 250 adet keklik doğaya salındı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, avcılardan en az üç yıl yapmamalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2013 Perşembe, 10:57

Denizli İl Özel İdaresi, Sarayköy Avcılar ve Atıcılar Kulübü ile Orman Teşkilatı, doğada popülasyonu azalan kekliğin çoğalması için başlattığı ‘Keklik Üretim’ projesi, devam ediyor. Proje kapsamında, “Keklik Üretim” projesi kapsamında üretilen 250 adet törenle doğaya salındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ferhat Taban, Sarayköy Avcılar Derneği Başkanı Mustafa Altınok, Sarayköy Orman İşletmeleri Müdürlüğü personeli ve dernek üyeleri, 250 adet kekliği doğaya salarken, avcılara da mesaj verdiler.

Doğal yaşamın hepimiz için çok önemli olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Adem Oklu, “Amacımız doğamızda popülâsyonu azalan kekliğin çoğalmasını sağlamaktır. Bu bölgelerimizin dağları kekliğin yaşaması için çok elverişli ama, ülkemizde bilinçsiz avlanma ve zirai ilaç tüketiminin aşırı olması nedeniyle zamanla azaldı” dedi.

Oklu, avcılara çağrıda bulunarak aşırı avlanmadan dolayı keklik nüfusunda çok ciddi bir azalma olduğunu kekliklerin çoğalması için en az üç yıl av yapmamalarını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı