REKLAMI GEÇ

Sarayköy CHP’de eğilim krizi

Sarayköy CHP’de eğilim krizi

CHP’nin Sarayköy’deki eğilim yoklamasında kriz çıktı. İki aday adayından biri olan Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse, parti örgütüne eğilim yoklamasına girmeyeceğine dair dilekçe vermesine rağmen isminin oy pusulasına yazıldığını belirterek, itirazda bulunacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 24 Kasım 2013 Pazar, 19:18

CHP’nin Sarayköy’deki eğilim yoklaması meşruluk tartışmalarına yol açtı. Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse ile Rifat Kapancıoğlu’nun aday adayı olduğu ilçedeki eğilim yoklamasında kriz çıktı. Belediye Başkanı Orhan Karaköse, aday adayı olduğunu ancak eğilim yoklamasına katılmak istemediği için ilçe örgütüne Cuma günü dilekçe ile başvurmuş olmasına rağmen adının oy pusulasına yazıldığını söyledi.

KARAKÖSE: “İTİRAZ EDECEĞİM”
Aday olmak için eğilim yoklamasına katılma mecburiyeti olmadığını belirten Karaköse, yapılanın hukuksuz olduğunu ve itirazda bulunacağını söyledi.

Karaköse, “İlçede şişirilmiş üye listesi var. Partimize oy vermeyenlerin bile içinde yer aldığı bir üye listesi sözkonusu. Bu duruma karşı olduğum için eğilim yoklamasına katılmayacağımı parti örgütüne yazılı olarak bildirmiştim. Ancak buna rağmen ismim oy pusulasında yer aldı. Ben yine aday adayıyım. Sarayköy’ü bir dönem daha yönetmek için göreve talibim. Ancak eğilim yoklamasında yapılan hukuksuzluğa itiraz ederek hakkımı arayacağım” dedi.

Diğer aday adayı Rifat Kapancıoğlu ise 588 üyeden 422’sinin oy kullandığını, bunların 413’ünün kendisine, 4’ünün Orhan Karaköse’ye çıktığını belirterek, eğilim rakibe de oy çıktığı için eğilim yoklamasının geçerli olduğunu ileri sürdü.

Yorumlar

Murat Türk   -  Bağlantı 24 Kasım 2013, 23:24

CHP’den aday adayı olacaksın, bir de eğilim yoklamasına katılmayacaksın. Oh ne ala memleket!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı