REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de jeotermal santrali lojmanlarının satış ihalesi iptal

Sarayköy’de jeotermal santrali lojmanlarının satış ihalesi iptal

Sarayköy İlçesi’nde bulunan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye (ADÜAŞ) ait 66 bin metrekare alana sahip Kızıldere Jeotermal Santrali’nin lojmanlarının satış ihalesinin iptal edilmesi, arazide ziraat fakültesi kurulmasını isteyen Sarayköylüleri yeniden umutlandırdı.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2013 Salı, 14:15

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)

Sarayköy’ün Kızıldere jeotermal bölgesinde bulunan ADÜAŞ’a ait jeotermal elektrik üretim santralinin lojmanları olarak kullanılan Sarayköy İlçesi Turan Mahallesi’ndeki toplam 66 bin metrekare alan Özelleştirme İhalesi’nin verdiği yetkiyle ADÜAŞ tarafından daha önce satışa çıkarılmıştı. Ancak ilçenin en cazip bölgelerinden biri olan Denizli-İzmir karayolu kenarındaki arazinin satışı açıklanmayan bir nedenle iptal edildi. ADÜAŞ, iptalin nedeniyle ilgili açıklama yapmazken, arazinin ileride yeniden satışa çıkarılabileceği belirtildi.

İPTAL SEVİNÇ YARATTI
Satış ihalesinin iptal edildiği haberi ilçede sevinç yarattı. Sarayköy’e fakülte ve yüksekokul kurulması için imza kampanyası başlatarak 15 bin imza toplayan Sarayköy’ü Tanıtma, Kalkındırma Yüksekokul Açma Yaşatma ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Bulanık, satışın iptalinin umutlarının yeniden yeşermesine neden olduğunu belirtti. Arazinin Pamukkale Üniversitesi’ne kazandırılması için zaman kazandıklarını dile getiren Bulanık, Pamukkale Üniversitesi’nin söz konusu alanın kendilerine tahsisi için 2008 yılında Başbakanlığa resmi müracaatta bulunduğunu hatırlattı. Bulanık, “İlçemize Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu açılması için dernek kurduk, imza kampanyası başlattık, 15 bin imza topladık. Ziraat Fakültesi için en uygun alan ADÜAŞ’ın lojmanlarının bulunduğu alan. Pamukkale Üniversitesi de resmi yazıyla bölgenin kendilerine tahsisini istedi. Tüm çabalarımıza rağmen arazi satışa çıkarılmıştı. İhalenin iptal edilmesiyle yeniden umutlandık” dedi.

BULANIK ÇAĞRIDA BULUNDU
Bulanık, Denizli milletvekillerini, Denizli Valisi Abdülkadir Demir’i ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’yı, lojmanların yeniden satışa çıkarılmaması için girişimlerde bulunmaya çağırdı. Bulanık, “Milletvekillerimiz, Valimiz, Rektörümüz lojmanların bulunduğu arazinin Pamukkale Üniversitesi’ne verilmesi için gereken çabayı gösteriyor. Valimizden, milletvekillerimizden bu konuda tekrar girişimlerde bulunmalarını istiyorum. Sarayköy’e Ziraat Fakültesi kazandırmak için umut ışığımız tekrar yandı. Bu kez bu şansı değerlendirelim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı