REKLAMI GEÇ

Öğrenciler gönüllü elçi oldu

Öğrenciler gönüllü elçi oldu

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde eğitim veren Anadolu Lisesi öğrencileri, İlçe’nin el sanatlarından yerel kostümlere, yemek kültüründen doğal zenginliklerini yurt dışında tanıtmak amacıyla proje hazırladı. Lise öğrencileri, Comenius Projesi kapsamında 5 ülkeyi ziyaret ederek Denizli ve Sarayköy’ü tanıtacak.

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2013 Cumartesi, 16:14

ŞENGÜL BOZ
Sarayköy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri,  ilçeyi  5 ülkede tanıtmaya hazırlanıyor. Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladı, Comenius Projesi Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı tarafından kabul edildi.  Polonya, İtalya, İspanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan okullarının paydaş olduğu proje kapsamında öğrenciler, iki yıl süresince kendi bölgelerindeki doğal rezervleri ve alternatif enerji kaynaklarını araştırıp ziyaret edecekler ve elde ettikleri sonuçları bir kitapta toplayıp birbirlerine tanıtacak.
denizli-saraykoy-anadolu-lisesi-ic

Proje hakkında bilgi veren Projeler Genel Koordinatörü Özgür Boyacı,  “Evimizdeki Sıcaklık” (Warm At Home)  adlı bu projede ortak okullar AB Bakanlığı, Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) hibe almaya hak kazanarak desteklenen az sayıdaki projeden biri  olduğunu vurguladı.  Boyacı, “Bu proje kapsamında yapılacak yurt dışı ziyaretlerle ortak ülkelerin kültürleri, yaşam tarzları ve eğitim sistemleri incelenecek. Aynı şekilde ortak okullar da Denizli’de misafir edilerek Türk Kültürü ve bölgenin doğal zenginlikleri düzenlenen etkinlikler yoluyla tanıtılacak” dedi.

İki yılık çalışma dönemi sonunda ortaya konacak proje ürünleri arasında alternatif enerji dosyası, yemek kitabı, efsane ve masallar derlemesi, yerel dans ve müzik DVD’si, uluslar arası özel günler takvimi, resim ve moda tasarımı sergileri, atık materyallerin yeniden kullanımı, fotoğraf yarışmaları ve posterlerin yer alacağını belirten Boyacı,  şunları söyledi:  “Bu projeden sadece hedeflenen faydaları elde etmeyi değil bunların yanında kültürler arası öğrenmeyi, önyargıları yıkmayı, öğrencilerimizde dünya vatandaşlığı bilinci oluşturmayı, kurum standartlarımızı Avrupa düzeyine çıkarmayı yabancı dili bir iletişim aracı olarak öğretmeyi ve kullanmayı hedefliyoruz. ”

Ekim ayında İtalya’nın Sicilya adasında gerçekleştirilen ilk toplantının ardından, proje çalışmaları Aralık ayında Polonya, Mart 2014’te de Macaristan ziyaretleriyle devam edeceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı