REKLAMI GEÇ

Sarayköy’ü isyan ettiren satış

Sarayköy’ü isyan ettiren satış

Denizli’nin Sarayköy İlçesi, Pamukkale Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Ziraat Fakültesi’nin ilçelerinde yapılmasını istiyor. Ancak fakülte binası için düşündükleri Jeotermal Lojman alanı ADÜAŞ tarafından ihaleyle satışa çıkarıldı. İlçe sakinleri ihlanein iptali için 15 bine yakın imza topladı.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2013 Pazartesi, 16:29

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nin Fakülte hayali, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.(ADÜAŞ) Genel Müdürlüğünden gelen satış ihale ilanı suya düştü. Sarayköy’ü Tanıtma, Kalkındırma Yüksekokul Açma Yaşatma ve Eğitimi Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Bulanık, satış kararını isyan etti. Sivil toplum kuruluşlarının bu kararın iptali için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Bulanık, “ Önümüzdeki günlerde çeşitli eylemelerle bunu protesto edeceğiz dedi.

Ziraat Fakültesi’nin Sarayköy’de açılması için yıllardan beri mücadele ettiklerini belirterek, “Sarayköy’de bulunan ülkemizin ilk jeotermal elektrik üretim santralı özelleştirme idaresi başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alınmış ve satışı tamamlanan jeotermal elektrik üretim santraline ait içinde sosyal tesislerinde bulunduğu yüz bin metrekare alanın Pamukkale üniversitesine verilmesi için imza kampanyası başlattık.

14 bin 895 imza topladık. Topladığımız imzaları Başbakan recep Tayyip Erdoğan’a göndererek, bu alanın PAÜ’ ye verilmesi ve eğitim için ayrılmasını talep ettik. Satış kararında, Sarayköy halkının talebinin dikkate alınmaması bizleri üzmüştür” diye konuştu.

Jeotermal lojmanları ve sosyal tesislerin Pamukkale üniversitesine tahsis edilmesi için Denizli milletvekillerinden destek beklediklerini söyleyen Bulanık, satışın iptali için ilçe halkının protestolarının da devam edeceğini açıkladı.

Özelleştirme işlemi Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 24.03.2010 tarihinde verdiği yetki doğrultusunda ADÜAŞ, Sarayköy ilçesi, Turan Mahallesi’ndeki Jeotermal Lojman alanının açık artırma veya pazarlık usulü ile satılacağını duyurdu.

Yorumlar

alibey   -  Bağlantı 8 Ağustos 2013, 01:49

ipe un sermek…………..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı