REKLAMI GEÇ

Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu Türkiye şampiyonu oldu

Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu Türkiye şampiyonu oldu

Denizli’de düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda Sarayköy’ün efeleri ve yarenlerin şampiyonluk getirdi. Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu yarışma sonrası ilçede yağmur altında davul, zurna eşliğinde karşılandı. Başkan Özbaş, “Sarayköy tarihinin yeni bir sayfasını altın harflerle yazdınız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2023 Cuma, 10:26

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın ilk gün yarışması tamamlandı.

Yıldızlar grubunda Denizli’yi tek başına temsil eden Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu, görsel şölen yaratan performanslarıyla günün şampiyonu oldu.

Kırıklareli, Kars, Trabzon, Adana, Kastamonu, Antalya, Ordu, İstanbul, Aydın, Kayseri ekipleriyle yarışarak Denizli’yi temsil eden Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu, harika performanslarıyla 92.28 puan alarak grubunun Türkiye Şampiyonu oldu.

Ekibi ve ailelerini yalnız bırakmayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı Suat Aksu ile birlikte şampiyonluk kupasını yarenlere ve efelere teslim etti.

 

YAĞMUR ALTINDA ŞAMPİYONLARA ÖZEL KARŞILAMA

Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, birincilik kutlamasını ilçeye taşıdı. Ekip, Sarayköy Belediye binası önünde Başkan Özbaş ve aileleri tarafından yağmur altında Türk Bayrakları, konfeti ve davul-zurna eşliğinde karşılandı.

 

“Sarayköy tarihinin yeni bir sayfasını altın harflerle yazdınız”
Uzun süre müzik eşliğinde dans edildiği kutlamada konuşan Başkan Özbaş, “Denizli’nin değil, Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin şampiyonları memleketinize hoş geldiniz. ‘Eğitimde, kültürde, sanatta en yükseğe çıkacağız. En iyisini yapacağız’ dedik ve bunu siz başardınız. En büyük alkış size. Helal olsun size. Türkiyemizin bölgelerinde şampiyon olmuş takımların önüne büyük puan farkıyla geçtiniz. Göğsümüzü kabarttınız. Sarayköy’ün adını, şanını Türkiye’ye duyurdunuz. Helal olsun size. Sizler büyük emek ve fedakârlıklarla çalıştınız. Kültürümüzün en büyük miraslarından zeybeğimizi ülkemize, dünyaya altın harflerle birincilik kupası ile yazdınız. Şanlı Sarayköy tarihinin yeni bir sayfasını altın harflerle yazdınız. Desteklerini esirgemeyen velilerimize, büyük fedakârlıklarla zamanını ayırıp çalışan gençlerimize ve halk oyunumuzu gençlerimize büyük emeklerle öğreten değerli antrenörümüz Ömür Günay’a teşekkür ediyorum” dedi.

Sarayköy 5. kez Türkiye Şampiyonu
Sarayköy’ün kazandığı 5. Türkiye Şampiyonluğu olduğunu belirten antrenörümüz Ömür Günay, “Velilerimizin, gençlerimiz ve Başkanımızın desteği ve gayretiyle kazandık. Bir yıl bitmeden iki Türkiye şampiyonluğu aldık. İlk şampiyonluk hayal gibi görünürken hayal ötesi olan şampiyonluğu ilk oyunları olmasına rağmen yaşayarak kazanan çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Öncelikle çocuklarımıza ardından desteklerini esirgemeyen siz değerli velilerimize çok teşekkür ederiz. Sarayköy’de ateşini yaktığımız halk oyunlarında Başkanımızın destekleriyle, onun bize el vermesiyle, önceki ekiplerimizle ve sizlerle birlikte Sarayköy’ümüze kazandırdığımız 5. Türkiye Şampiyonluğu. İlçemize, şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

İLK ÜÇ
Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda Yıldızlar grubunun ilk üç sırası şöyle; 92.28 puan ile Sarayköy Spor Halk Oyunları Topluluğu birinci, 90.57 puan ile İstanbul Nefestanbul Spor Kulübü ikinci, 88.85 puanla Adana Seyhan Belediyesi üçüncü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı