REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de CHP İlçe Başkanı, komşusunun kazlarını öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor

Sarayköy’de CHP İlçe Başkanı, komşusunun kazlarını öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor

Sarayköy’de tarla komşusunun 40 kazını tüfekle vurarak telef ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Sarayköy CHP ilçe Başkanı Mehmet Salih Konya’nın yargılanmasına devam edildi. Konya suçlamaları kabul etmedi, kazları babasının vurduğunu öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2022 Salı, 12:57

Sarayköy, bir süredir CHP İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya’nın tarla komşusunun kazlarını vurması olayını konuşuyor. Tarlasına zarar verdiğini iddia ettiği komşusunun 40 kazını tüfekle vurarak telef etmekle suçlanan Konya’nın yargılaması Sarayköy Asliye Ceza Mahkemesinde sürüyor. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Konya ile avukatlar katıldı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Konya, tarla komşusu Süleyman Demir ile aralarında 5-6 ay önceye dayanan sıkıntılar olduğunu söyledi.

Sanık ikinci duruşmadaki savunmasında bir anlık sinirle kazları korkutmak amacıyla havaya doğru 2 el ateş ettiğini, ardından da kaçmadıkları için kazlara doğru 4 el daha ateş ettiğini ve amacının öldürmek olmadığını ileri sürmüştü.​​​​​​​

Kazların tarlaya girip zarar verdiğini ve bu konuda kendisini defalarca uyardığını öne süren Konya, “Kazların vurulmasından bir gün önce de ben Süleyman’ı arayarak ‘Artık son deme geldik’ diye uyardım. Ertesi gün babam kazları yine yonca tarlasında görünce bir anlık sinirle vurmuş. Babamın kazları vurduğu anda ben yanında değildim. Kazların vurulduğunu öğrendikten sonra Süleyman’ın yanına giderek ‘Al layığını buldun kazlarını git tarladan topla’ dedim” diye konuştu.

Sanık Konya, mağdurun 6 bin lira zararını karşılamayı kabul ettiğini ve beraatını istediğini söyledi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesini isteyerek duruşmayı 26 Mayıs’a erteledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı