REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de orman yangını: 1 dekar alan kül oldu

Sarayköy’de orman yangını: 1 dekar alan kül oldu

Sarayköy’ün Tırkaz Mahallesi’nin üst bölümünde bulunan ormanlık alanda gece geç saatlerde orman yangını çıktı. Hızla yayılan alevlere Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 5 saatte kontrol altına alınan yangında 1 dekarlık orman alanı kül oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2019 Çarşamba, 11:32

DENİZLİ HABER
Gece saat 21.00 sıralarında Sarayköy’ün Tırkaz Mahallesi’nin üst kısmında bulunan ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı.

Bölgeden gelen ihbarın ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri teyakkuza geçti. Yangın bölgesine ilk etapta 5 arazöz ve bir dozer ile 15 yangın söndürme işçisi ile 9 teknik ekip sevk edildi.

Yangının durumuna göre yakın bölgedeki tüm ekipler ile Nazilli’den destek birlikler harekete geçti.

Yangına kısa süre içinde müdahale eden Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri önce alevlerin yayılmasını önledi, ardından da yangını bastırmaya başladı.

Yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından alevler kontrol altına alındı, soğutma çalışması başlatıldı.

1 DEKARLIK ALAN YANDI
Yangın ve söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, ihbarın alınmasının ardından hızla müdahale edildiğini belirterek, kısa süre içinde sonuca ulaşıldığını söyledi.

Bölgeye sevk edilen ekiplerin yanı sıra destek güçlerin de yangın alanına kademeli olarak yaklaştırıldığını dile getiren Korucu, “Ekiplerin kısa sürede başarıya ulaşması nedeniyle destek ekipler ihtiyaç kalmadı ve geri çevrildi. Yangıda yaklaşık 1 dekarlık alan kaybımız oldu” dedi.

Korucu, yangını çıkış nedeninin belirlenmesi için jandarma ile koordineli bir şekilde çalışma başlatıldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı