REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de orman yangını

Sarayköy’de orman yangını

Sarayköy’ün Hisar Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Ekipler ihbarın alınmasının ardından kısa süre içinde bölgeye ulaştı, havadan ve karadan müdahale etti. Hızlı müdahale ile alevler küçük bir alanda sıkıştırıldı ve yangın hasar yaratmadan kontrol altına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2019 Pazar, 13:48

Sarayköy’ün Hisar Mahallesi yakınlarında bulunan ormanlık alandan öğle vakti dumanlar yükselmeye başladı.

İhbarın ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri karadan ve havadan bölgeye sevk edildi. Çok sayıda arazöz ve söndürme aracı ile orman yangınına karadan müdahale eden ekiplere, yangın helikopteri de havadan destek verdi.

Yangın ihbarının alınmasının ardından çok kısa süre içinde bölgeye ulaşmayı başaran Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevleri kısa bir alanda bastırdı. Ekiplerin özverili çalışması ile alevler kısa süre içinde kontrol altına alındı.

METRELERLE İFADE EDİLEBİLECEK BİR ALAN
Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Hisar Mahallesi yakınlarından yangın ihbarı aldıklarını ve ekiplerin hızla bölgeye sevk edildiğini söyledi. Zamanında ve başarılı bir müdahale ile yangının kısa sürede kontrol altına alındığını anlatan Korucu, “Yangında kaybımız yok denecek kadar az. Metrelerle ifade edilebilecek bir alanda tahribat oldu” dedi.

ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için ekiplerin çalışmasını sürdürdüğünü dile getiren Mustafa Korucu, “Tüm olasılıklar değerlendiriliyor. Bölgeden enerji nakil hattı geçiyor. Buradan da kaynaklanmış olabilir. Yangının çıkış nedeni araştırma sonunda belirlenecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı