REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de tiyatro ile engeller aşıldı

Sarayköy’de tiyatro ile engeller aşıldı

“Gelin engelleri birlikte aşalım” projesi kapsamında, Genç Engelliler Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen “Pamuk prenses ve 7 cüceler” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki oyuna 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2019 Salı, 12:36

Sarayköy’de engelli bireylerin topluma kazandırmak adına bir araya gelen Genç Engelliler Tiyatro Topluluğu “Pamuk prenses ve 7 cüceler” adlı tiyatro oyunu ile sahne aldı. Genetik bir sorun olan cücelik rahatsızlığı bulunan kişilerin bir araya geldiği tiyatro topluluğuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sarayköy halkının yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Genç Engelliler Tiyatro Topluluğu Bölge Müdürü Orhan Yağlı, “ Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak adına çıktığımız bu yolda “Gelin engelleri birlikte kaldıralım” projesiyle ülkemizi geziyoruz. Engelli arkadaşlarımızla bir araya getirdiğimiz bir tiyatro topluluğuyuz. Engellilere imkan verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiğimiz bir oluşum içerisindeyiz. Sarayköy halkı bizleri çok güzel karşıladı. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Pamuk prenses ve 7 cüceler oyununda bedensel engelli sanatçıların oyduğunu belirten Yağlı, “Amacımız 13 milyon engellisi olan ülkemizde mutlu ve güzel bir gün yaşatabilmek. Bugünde burada bizlere bu imkanı tanıyan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı