REKLAMI GEÇ

Serinhisar’da genel ile yerel iktidar aynı olmuyor

Serinhisar’da genel ile yerel iktidar aynı olmuyor

Denizli’nin Serinhisar ilçesi, seçimlerdeki muhalif tavrıyla dikkati çekiyor. Son yıllarda seçmenin yereldeki tercihi hep genel iktidardan farklı oldu.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2013 Salı, 13:25

ŞENGÜL BOZ
Yerel seçim-2014 turumuzun bu kez durağı Türkiye’deki leblebi üretiminin yüzde 80’ini karşılayan Serinhisar ilçesi oldu. En önemli gelir kaynağı leblebi üretimi olan Serinhisarlıların isteği, kendilerini dış pazarlarda söz sahibi olacak yolların açılması.

Daha fazla istihdam, daha gazla gelir için iç pazarın yeterli olmadığını vurgulayan Serinhisarlı leblebi üreticileri, “Denizli’deki 99 imalathaneden 73’ü bizim ilçede. İhracat yapabilmeyi bu nedenle çok istiyoruz” diyor.

vatandas-anons

SEÇMEN TEPKİLİ
Ekonomik olarak gelişirken, kamu kurumları konusunda geçmişte beldesi oldukları Acıpayam’a bağımlı hale getirilmeye yönelik uygulamalara tepki gösteren Serinhisarlılar, adliye ve askerlik şubesinin kapatılmasının yanı sıra Telekom’un bazı birimlerinin de Acıpayam’a taşınacak olmasına tepkili.
Ankara’ya tepkinin yoğunlaştığı yerlerden birisi de 2 bin 70 seçmenliYatağan Beldesi. Büyükşehir Yasası ile Serinhisar’ın bir mahallesinedönüşen Yatağanlılar, tepkilerini ”Bununyanıtı 30 Mart’ta sandıkta olacak” sözleriyle dile getiriyor.

YEREL FARKLI, GENEL FARKLI
Bu arada, Serinhisarlı seçmenler muhalif tercihiyle de dikkati çekiyor. Son yıllardaki seçim tablosuna bakıldığında, Ankara’daki iktidar ile yerelde görev verdikleri belediye başkanı aynı partiden olmuyor. Bir başka ifadeyle genel iktidar farklı, yerel yönetim farklı olmuş son üç dönemde.

İlçede son üç dönem yerel seçimin galibi CHP… 2009 yerel seçim sonuçlarına göre CHP, geçerli oyların yüzde 40.3’ünü, MHP yüzde 36.6’sını, AK Parti ise yüzde 21,3’ünü oy aldı.
2011 genel seçimleri istatistiklerine göreSerinhisar’ın 11 bin 42 seçmen bulunuyor. 43 sandıkta oy kullanılan oyların dağılımına bakıldığında, AK Parti yüzde 49,09 ile birinci parti konumunda. İktidarı yüzde 27,82 ile CHP, yüzde 19,6 ile MHP izledi.

serinhisar-chp-anons
“HALKA AÇIK GEMİ”
Serinhisarlıları son iki dönemde belediye mührünü emanet ettiği Başkan Hüseyin Gemi, üçüncü dönem için de yola koyuldu. Belediye panosuna “Serinhisar Belediyesi; liman gibi halka açık, Gemi gibi güvenli” yazısını asan Gemi, yarım kalan projelerini tamamlamak amacıyla üçüncü kez yetki istediğini söyledi.

serinhisar-ak-parti-anons

AK PARTİ’DE 4 ADAY ADAYI
AK Parti’nin Serinhisar’da dört aday adayı bulunuyor. Mehmet Kobaş, Arif Bardakçı, Nazmi İnce ve Hüseyin Avni Alabaş, Ankara’dan gelecek haberi merakla bekliyor. Serinhisar’ın son 10 yılının heba edildiğini ileri süren iktidar partisinin aday adayları, seçim çalışmalarını ziyaretlerle sürdürüyor.

serinhisar-mhp-anons

MHP İDDİALI
Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkanvekili Halil Öztürk, MHP’nin Serinhisar Belediye Başkan adayı. Serinhisar’ı gelecek 100 yıla hazırlamak için aday olduğunu söyleyen Öztürk, leblebi üretiminin yüzde 80’ini karşılayan ilçeyi dünya pazarında söz sahibi yapacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı