REKLAMI GEÇ

Kızılcabölüklü öğrencilere motive semineri

Kızılcabölüklü öğrencilere motive semineri

Aydın Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci, Kızılcabölük Yaşar Öncan Lisesi öğrencilerine “Mesleki Kariyer ve Motivasyon” semineri verdi. Ekinci, gençlerin bedenleri ile beyinleri arasında iletişimin sıfır olduğunu ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2013 Pazartesi, 13:27

 

Kızılcabölük Yaşar Öncan Lisesi’nin koordinatörlüğünde, Kızılcabölük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tavas Kaymakamlığının katkılarıyla düzenlenen “Mesleki Kariyer ve Motivasyon” konulu seminere konuşmacı olarak Aydın Üniversitesi Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci katıldı.

Kızılcabölük’te eğitim gören 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde, Türkiye’deki gençlerin bedenleri ile beyinleri arasındaki iletişimin sıfır olduğunu söyleyen Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci, “Şu anda 450 öğrencinin bile beyni ile bedeni arasında kesinlikle iletişim yok. Günlük hayatta bu şekilde yaşıyorsunuz” dedi.

Beden dilinin yüzde 55, konuşma dilinin ise yüzde 7 etkili olduğunu belirten Ekinci, “Türkiye’deki gençlerin bedenleri ile beyinleri arasındaki iletişim sıfır. Kendinizle iletişim kurmak zorundasınız. Ezanların hangi saatlerde ve neden o saatlerde okunduğunu düşünen oldu mu? Sabah ezanında beyin frekansları 14 Herzle çalışır. Sabah ezanlarında kalkıp, beyninize gönderdiğiniz bir mesajı, beyin alıp uygulamak zorundadır. Hiç kurtuluşu yok. Şu anda yani öğleden sonra 7 Herzle çalışan bir beyne sahipsiniz” diye konuştu.

Kişisel Gelişim Uzmanı Mehmet Ekinci başarıyı engelleyen nedenlerin tespit edilmesi ve bunların giderilmesi konusunda ne yapılması gerektiği ile ilgili önerilerde bulundu. Mehmet Ekinci, İnsanoğlunun muhteşem kaynaklara sahip bir canlı olduğunu, içindeki olağanüstü gücü harekete geçirmesini bildiği zaman başaramayacağı hiçbir şeyin olamayacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 28Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 12 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu